Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Βάζει μια σκελίδα σκόρδου στο στόμα της και την κρατάει για λίγα λεπτά - Τα αποτελέσματα είναι θαυματουργά

Τέλος στον εφιάλτη!

21 Ιανουαρίου 2022 16:19
Βάζει μια σκελίδα σκόρδου στο στόμα της και την κρατάει για λίγα λεπτά - Τα αποτελέσματα είναι θαυματουργά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι γνωστό για την ιδιαίτερη γεύση του και χρησιμοποιείται από κουζίνες όλου του κόσμου. Αλλά οι αρχαίοι Ρωμαίοι, Κινέζοι, Έλληνες και Αιγύπτιοι ήξεραν πως το σκόρδο έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Πράγματι, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση και μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία ασθενειών όπως ο πονόδοντος. Το μαγικό συστατικό του ονομάζεται allicin και βρίσκεται στον κολλώδη χυμό του φυτού.

Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για να αντιμετωπίσετε έναν πονόδοντο, ενώ το σκόρδο κάνει καλό και στον πόνο στο αυτί.

σκελίδα σκόρδου στο στόμα

Για πονόδοντο που έχει προκληθεί από μόλυνση, τρίψτε μισή σκελίδα σκόρδο πάνω του για 10 λεπτά για να μειωθεί η δυσφορία. Όταν ξεκινήσει ο πόνος, μασίστε προσεκτικά μία σκελίδα για να απελευθερωθούν οι χυμοί του. Μέσα σε 15 με 30 λεπτά ο πόνος θα έχει εξαφανιστεί.

Είναι μία τέλεια επείγουσα θεραπεία για τον πονόδοντο, ειδικά εάν σας τύχει το σαββατοκύριακο και οι οδοντίατροι είναι κλειστά. Αλλά να θυμάστε πως δεν πρόκειται για θεραπεία, απλά ένα επείγον μέτρο. Εάν ο πονόδοντος επιμείνει, πηγαίνετε άμεσα σε έναν γιατρό.

Εσείς γνωρίζατε αυτή την ιδιότητα του σκόρδου; Θα σας λύσει τα χέρια...

Σοκ: Το «πλεονέκτημα» του σκόρδου που κάνει μεγάλο κακό στην υγεία

Παρόλο που το σκόρδο έχει πολλά πλεονεκτήματα και προσφέρει πολλά σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης υγείας, υπάρχουν και κάποιες παρενέργειες από την υπερβολική του κατανάλωση. Παρόλα αυτά δεν φαντάζεσαι τι μπορείτε να αντιμετωπίσετε με ένα σκόρδο...

Ηπατική βλάβη

Υπερβολική ποσότητα σκόρδου μπορεί να βλάψει το συκώτι, προκαλώντας ηπατική τοξικότητα.

Αποκρουστική μυρωδιά

Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην κακή αναπνοή αλλά και στην κακοσμία του σώματος. Ο κύριος λόγος είναι η ένωση θείου που υπάρχει στο σκόρδο που ενώ, σε μικρές ποσότητες παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της στοματικής υγείας, αντίθετα, σε υπερβολικό βαθμό, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ναυτία, εμετός, διάρροια και καούρα

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση φρέσκου σκόρδου, εκχυλίσματος ή ελαίου σκόρδου με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, εμετό, διάρροια, καούρα ακόμη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Επιδείνωση της αιμορραγίας

Το σκόρδο είναι ένα φυσικό αραιωτικό του αίματος, αποτρέποντας τη δημιουργία θρόμβων και συνεπώς συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Αυτό το πλεονέκτημά του μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα για τα άτομα που παίρνουν ήδη αντιπηκτικά φάρμακα, καθώς η συνδυασμένη επίδραση των φαρμάκων και του σκόρδου ενδέχεται να επιδεινώσουν την αιμορραγία.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι καλύτερο να σταματήσουμε την κατανάλωση σκόρδου τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, καθώς μπορεί να παρατείνει την αιμορραγία και να παρέμβει στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Μπορεί να προκαλέσει υπόταση ή χαμηλή αρτηριακή πίεση

Η κατανάλωση σκόρδου σε τακτική βάση έχει βρεθεί ότι είναι πολύ επωφελής για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο υπέρτασης ή υψηλής αρτηριακής πίεσης.Η ευεργετική αυτή δράση του οφείλεται κυρίως στην παρουσία του καλίου, το οποίο ως αγγειοδιασταλτικό, χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και εξασφαλίζει σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό το πλεονέκτημα του σκόρδου, μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα, καθώς μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος σε επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο, δημιουργώντας υπόταση ή χαμηλή αρτηριακή πίεση με σύνοδα συμπτώματα όπως η κόπωση, η ζάλη, η ναυτία, η θολή όραση κ.α..

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share