Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξαφανίστε τις ραγάδες με αυτή τη σπιτική κρέμα και 3 υλικά

Φυσική θεραπεία!

19 Ιανουαρίου 2022 14:00
Εξαφανίστε τις ραγάδες με αυτή τη σπιτική κρέμα και 3 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ραγάδες ή αλλιώς ραβδώσεις, εμφανίζονται, σε βάρος της ομορφιάς μας, συχνότερα στην εγκυμοσύνη ή στην εφηβεία. Οι ίνες ελαστίνης “τεντώνονται”, με αποτέλεσμα το δέρμα να “σπάει”. Παράλληλα, δείτε πως θα διώξετε τις ραγάδες της εγκυμοσύνης.

Οι ραγάδες δεν είναι μόνο προνόμιο των γυναικών, εμφανίζονται και στους άντρες. Όποιος έχει ευαίσθητο δέρμα, οι γραμμές αυτές γίνονται βαθύτερες και πιο ορατές.

Στα αρχικά στάδια οι ραγάδες μπορούν να περιοριστούν με ενυδατικές κρέμες.

Πως δημιουργούνται οι ραγάδες;

  1. Ο κυριότερος ίσως λόγος εμφάνισης ραγάδων στο σώμα είναι οι απότομες αυξομειώσεις βάρους.
    2. Γενετικοί και ορμονικοί λόγοι
    3. Εγκυμοσύνη
    4. Κακή διατροφή με έλλειψη σημαντικών βιταμινών
    5. Λόγω μέτριας η κακής ποιότητας ελαστίνης, αλλά και κολλαγόνου που έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να μην έχει την φυσιολογική ελαστικότητα.

κρέμα-αλόη

Χρησιμοποιήστε κρέμα με ελαιόλαδο, ζάχαρη και αλόη

Τα πλεονεκτήματα της αλόη είναι γνωστά σε όσους φτιάχνουν σπιτικά καλλυντικά και συνταγές ομορφιάς. Αυτό το φυτό περιέχει κολλαγόνο που βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος. Να χρησιμοποιείς όσο είναι δυνατόν φρέσκια αλόη παίρνοντας τα φύλλα της.

Θα χρειαστείτε:

  • 4 κουταλιές της σούπας αλόη βέρα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε όλα τα υλικά. Ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ενιαία πάστα. Τοποθετήστε την σε ένα βαζάκι που κλείνει και βάλτε το στο ψυγείο για να πήξει. Μόλις η κρέμα σας πήξει είναι έτοιμη για χρήση.

Τρόπος εφαρμογής:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλείφετε την κρέμα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε στα σημεία όπου έχετε ραγάδες. Μετά το πέρας λίγων εβδομάδων θα δείτε τις ραγάδες να έχουν μειωθεί αισθητά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share