Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Περιττά κιλά: Αυτό είναι το λάθος που κάνετε και τα ξαναπαίρνετε πίσω

Δώστε προσοχή!

19 Ιανουαρίου 2022 11:43
Περιττά κιλά: Αυτό είναι το λάθος που κάνετε και τα ξαναπαίρνετε πίσω
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ενδοκρινολόγος Βίκτορ Ζιλιάεφ, στον αέρα του προγράμματος «Doctor 24», μίλησε για τα τρία πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να χάσουν τα περιττά κιλά.

Σύμφωνα με τον ειδικό, πολλοί άνθρωποι μόλις χάσουν τα περιττά κιλά, νιώθουν επιτυχία και χαρά, χαλαρώνουν, επιτρέποντας στον εαυτό τους πολλές υπερβολές.

«Σε αυτή την περίπτωση, η φωτογραφία σας πριν χάσετε βάρος μπορεί να είναι ένα καλό κίνητρο, καθώς μπορείτε να παρατηρήσετε τη διαφορά "πριν" και "μετά"» σημείωσε ο ενδοκρινολόγος.

δίαιτα-κιλά

Το επόμενο λάθος είναι η επιστροφή στις προηγούμενες ποσότητες φαγητού και στις προηγούμενες θερμίδες. Ο ειδικός εξήγησε πως, όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, μειώνουμε τις θερμίδες και τρώμε περιορισμένη ποσότητα, αλλά μόλις πετυχαίνουμε τον στόχο μας, χαλαρώνουμε και επιστρέφουμε στο προηγούμενο σχήμα και ποσότητα φαγητού. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε τη σωστή διατροφή.

Τέλος, μετά την επιθυμητή απώλεια βάρους, πολλοί άνθρωποι σταματούν να δίνουν τη δέουσα προσοχή στη διαδικασία κατανάλωσης τροφής, με αποτέλεσμα να τρώνε περισσότερο απ' ό,τι χρειάζεται, απολαμβάνοντας λιγότερο την ίδια την πράξη του φαγητού, χωρίς να το μασάνε σωστά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share