Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έβαλε σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι της και αυτό που έγινε δεν το πίστευε ούτε η ίδια

Τα οφέλη του λαχανικού

17 Ιανουαρίου 2022 14:40
Έβαλε σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι της και αυτό που έγινε δεν το πίστευε ούτε η ίδια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο χρησιμοποιείτε ευρέως στην κουζίνα και την μαγειρική, για να δώσει γεύση και άρωμα σε πολλά φαγητά. Ωστόσο, αυτό το λαχανικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς άλλους τρόπους, πέρα από το μαγείρεμα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των εντόμων.

Ωστόσο, μία από τις πιο αναπάντεχες χρήσης του είναι σαν βοήθημα για τον ύπνο. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως θα καταπολεμήσεις τον πόνο με φυσικό τρόπο.

 Έβαλε σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι της και αυτό που έγινε δεν το πίστευε ούτε η ίδια

Οφέλη στη υγεία

Στην πραγματικότητα έχει σχετικά μεγάλη θερμιδομετρική αξία αφού τα 100 γραμμάρια σκόρδου έχουν 100 ολόκληρες θερμίδες. Επειδή όμως η γεύση του είναι ιδιαίτερα έντονη, κανείς δεν το καταναλώνει σε μεγάλες ποσότητες καθημερινά. Τ

ο σκόρδο διαθέτει σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, καθώς επίσης και ζωτικά ορυκτά και βιταμίνες όπως βιταμίνη Β, νάτριο, κάλιο και μαγνήσιο.

Περιλαμβάνει επίσης αρκετή αλλικίνη, μια ένωση θείου που του δίνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο το σκόρδο είναι τόσο καλό για τη θεραπεία των λοιμώξεων και μπορεί να σκοτώσει ορισμένους ιούς καλύτερα από τα αντιβιοτικά.

Επιπλέον, το σκόρδο περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά που βελτιώνουν τη λειτουργία σχεδόν όλων των συστημάτων του σώματος.

Η κατανάλωση σκόρδου σε τακτική βάση υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία βελτιώνοντας τη ροή του αίματος. Μπορεί να μειώσει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση.

Συνιστάται για μεταβολικές διαταραχές και αναπνευστικά προβλήματα.

Το σκόρδο θεωρείται ακόμη ότι αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, καθώς αναστέλλει τη δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών και εμποδίζει κατά αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Και τελικά η ερώτηση είναι μία. Με όλα τα οφέλη που έχει η κατανάλωση σκόρδου, γιατί στην τελική να το βάλετε κάτω από το μαξιλάρι σας;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share