Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νερό βρύσης: 3+1 έξυπνα κόλπα για να καταλάβεις αν είναι καλής ποιότητας

Δώστε βάση!

17 Ιανουαρίου 2022 11:10
Νερό βρύσης: 3+1 έξυπνα κόλπα για να καταλάβεις αν είναι καλής ποιότητας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν νερό από τη βρύση και όχι εμφιαλωμένο. Ποιο είναι το κόλπο για να καταλάβουμε αν το νερό που πίνουμε είναι καλής ποιότητας;

Δείτε επίσης: Σας έπεσε το κινητό στο νερό; Ο σωστός τρόπος για να το στεγνώσεις

Σε περίπτωση που θέλετε να ελέγξετε το πόσο ποιοτικό είναι το νερό που πίνετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ακόλουθη λίστα. Αναλυτικότερα:

Ξεκινήστε ελέγχοντας το χρώμα του νερού: Αρχικά, αφήστε το νερό σας να τρέξει για λίγα λεπτά. Αυτό θα καθαρίσει οποιαδήποτε συσσώρευση από τη βρύση. Γεμίστε ένα ποτήρι και κρατήστε το στο φως. Εάν το νερό είναι σκοτεινό, κίτρινο ή καφέ, μπορεί να σημαίνει σκουριασμένοι σωλήνες, ρύπανση ή πηγή νερού χαμηλής ποιότητας.

Ελέγξτε αν το νερό είναι θολό: Ελέγξτε το νερό για τυχόν σωματίδια ή θολότητα. Γεμίστε ένα ποτήρι και κρατήστε το στο φως. Κόκκινα, πορτοκαλί ή καφέ σωματίδια μπορεί να οφείλονται σε σκουριασμένες ή παλιές βρύσες ή σωλήνες. Τα μαύρα κομμάτια μέσα στο νερό μπορούν να υποδηλώσουν ότι οι σωλήνες έχουν αρχίσει να καταστρέφονται. Η θολότητα σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλές χημικές ουσίες.

καθαρό νερό βρύσης

Μυρίστε το νερό για να προσδιορίσετε τη μυρωδιά του: Τώρα μυρίστε το νερό. Εάν μυρίζει σαν χλωρίνη, πιθανότατα οφείλεται στο χλώριο που έχει προστεθεί για να κάνει το νερό ασφαλές. Δεν είναι επιβλαβές, αλλά είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε ένα φίλτρο για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά.

Οι οσμές χώματος ή μούχλας σημαίνουν ότι υπάρχει κάτι οργανικό μέσα στο νερό ή στον αγωγό και είναι αποσυντεθειμένο. Εάν μυρίζει σαν σάπιο αυγό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν βακτήρια που αναπτύσσονται στο νερό. Αφήστε το νερό να καθίσει σε ένα ποτήρι για λίγα λεπτά και μυρίστε το ξανά. Εάν δεν μυρίζει, αυτό σημαίνει ότι τα βακτηρίδια βρίσκονται μέσα στον αγωγό και όχι στο νερό

Δοκιμάστε το νερό για να ελέγξετε τη γεύση του: Τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε την αίσθηση της γεύσης σας. Αν έχει άσχημη γεύση, πετάξτε αμέσως το νερό. Μια μεταλλική γεύση θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα επίπεδα του pH είναι χαμηλά ή ότι υπάρχουν υπερβολικά μεταλλικά στοιχεία στην παροχή νερού, κάτι που συνήθως οφείλεται σε σκουριασμένο σωλήνα. Εάν έχει γεύση λευκαντικού, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από την τεχνητή αποστράγγιση νερού ή βιομηχανικών αποβλήτων.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share