Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Ταλαιπωρείστε από βουλωμένη μύτη; 3+1 τρόποι να αναπνεύσετε και πάλι ελεύθερα

Δώστε βάση!

16 Ιανουαρίου 2022 12:50
Ταλαιπωρείστε από βουλωμένη μύτη; 3+1 τρόποι να αναπνεύσετε και πάλι ελεύθερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η βουλωμένη μύτη είναι μία πολύ ενοχλητική κατάσταση, κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε θέλεις να ξεκουραστείς από μία δύσκολη ημέρα.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρείτε έναν τρόπο να την καθαρίσετε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να καθαρίσετε τη βουλωμένη μύτη σας γρήγορα επειδή, αν δεν τον κάνετε, θα συνεχίσετε να αισθάνεστε όλο και πιο άσχημα.

Δείτε επίσης: Γιατί πρέπει να σταματήσετε επιτέλους να σκαλίζετε τη μύτη σας. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος!

βουλωμένη μύτη

Φάτε πικάντικες τροφές

Οι πικάντικες τροφές συμβάλλουν στη διάλυση της βλέννας, γεγονός που με τη σειρά του θα καθαρίσει τα φραγμένα ιγμόρειά στη στιγμή. Μπορεί η επίδραση αυτή μπορεί να μη διαρκέσει πολύ, όμως ωφεληθείτε από αυτά που τρώτε.

Συνεπώς, προσθέστε στα γεύματά σας συστατικά όπως κρεμμύδι και σκόρδο, κατά προτίμηση ωμά ή καρυκεύματα όπως wasabi. Μπορείτε επίσης να φάτε ωμές κόκκινες καυτερές πιπεριές, συμπεριλαμβανομένων των πιπεριών σεράνο και τζαλαπένο.

Κάντε μασάζ στα ιγμόρειά σας

Τα ιγμόρειά είναι τα σημεία ακριβώς δίπλα στο ρινικό διάφραγμα. Εκεί μπορεί να συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα βλέννας, έτσι κάντε κυκλικό μασάζ για να συμβάλετε στη διάλυσή της, κάτι που κάνει την πίεση και το βούλωμα της μύτης λιγότερο ενοχλητικά.

Πώς γίνεται;

  • Με το δείκτη και το μεσαίο σας δάχτυλο, πιέστε ακριβώς κάτω από τις κόγχες των ματιών και κάντε κυκλικές κινήσεις.
  • Κάντε μασάζ για είκοσι με τριάντα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να πιέζετε τα σημεία που είναι πιο κοντά στη μύτη σας και ακριβώς κάτω από τα μάτια σας.
  • Τέλος πιέστε τα μάγουλά σας με τους αντίχειρές σας και κάντε τους μασάζ με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω.

Χρησιμοποιήστε αλατόνερο

Σε αυτή την περίπτωση έχετε δύο επιλογές, είτε να αγοράσετε διάλυμα αλατόνερου από κάποιο φαρμακείο, είτε να το φτιάξετε εσείς στο σπίτι.

Και οι δύο λύσεις είναι εξίσου αποτελεσματικές, όμως προτιμάμε πάντα τις σπιτικές θεραπείες, ειδικά όταν είναι τόσο απλές: Απλώς βράστε λίγο νερό με αλάτι και αφήστε το να κρυώσει.

Μόλις έχετε το διάλυμα, χρησιμοποιήστε μια σύριγγα για να ρίξετε το υγρό στα ρουθούνια σας, όπου θα λειτουργήσει ως διάλυμα καθαρίζοντας τις φραγμένες ρινικές οδούς σας άμεσα.

Κάντε ένα καυτό ντους

Ο ατμός του νερού εισχωρεί στις αναπνευστικές οδούς με τρόπο που διαλύει κάθε εμπόδιο, βοηθώντας σας να αναπνεύσετε επιτέλους βαθιά.

Επιπλέον μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού μέσα στις ρινικές οδούς, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη συμφόρηση.

Μην ανησυχείτε ότι η τεχνική του ντους μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας. Όταν έχετε τελειώσει το ντους σας, σκουπιστείτε καλά και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να απαλλαγείτε με τη βοήθεια του νερού από όλα αυτά τα μικρόβια που προέρχονται από τα φτερνίσματα και το βήχα σας.

Δυστυχώς όλοι θα χρειαστούμε κάποια στιγμή τις συμβουλές αυτές, προκειμένου να καθαρίσουμε τη βουλωμένη μύτη μας και να νιώσουμε καλύτερα.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share