Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κυτταρίτιδα; Το πρόγραμμα διατροφής για να μειωθεί μέσα σε 10 ημέρες

Χρήσιμες συμβουλές!

14 Ιανουαρίου 2022 21:43
Κυτταρίτιδα; Το πρόγραμμα διατροφής για να μειωθεί μέσα σε 10 ημέρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού” ή αλλιώς “εμφάνιση στρώματος.” Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως να φτιάξεις την δική σου κρέμα με κανέλα για να την εξαφανίσετε.

Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.

Φυσικά, η κυτταρίτιδα είναι φυσιολογική στο ανθρώπινο σώμα και θα πρέπει να αγαπάμε κάθε μία γραμμή της ξεχωριστά, όπως και το σώμα μας.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά, στα μπράτσα και στις γάμπες ενώ οι αιτίες που την προκαλούν ποικίλουν. Μεταξύ αυτών είναι οι ορμονικές αλλαγές, η προδιάθεση, ο σύγχρονος τρόπος ζωής (επεξεργασμένες τροφές, καθιστική ζωή, έλλειψη άσκησης ) και η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Πως θα μειώσεις την κυτταρίτιδα

Στο βίντεο που θα βρεις στην συνέχεια, η ηθοποιός Τζίνα Αλιμόνου εξηγεί αναλυτικά πως έχει καταφέρει η ίδια να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα εφαρμόζοντας ένα εύκολο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο ακολουθεί πιστά για διάστημα 10 ημερών, όταν αισθάνεται πως ο οργανισμός της χρειάζεται αποτοξίνωση. Η διατροφή αυτή σε συνδυασμό με μερικές πρακτικές, αποτελούν έναν ολοκληρωμένο οδηγό για να διώξεις την κυτταρίτιδα από το σώμα σου.

Δες το βίντεο

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share