Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σας δυσκολεύει το πρωινό ξύπνημα; 6 τρόποι για να το κάνετε εύκολη υπόθεση

Θα σας βοηθήσει!

14 Ιανουαρίου 2022 11:40
Σας δυσκολεύει το πρωινό ξύπνημα; 6 τρόποι για να το κάνετε εύκολη υπόθεση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρωινό ξύπνημα. Ένας εφιάλτης για αρκετούς, που κάνει το σώμα να φαντάζει μερικούς τόνους, αδύνατον να καταφέρετε να το σηκώσετε. Παράλληλα, δείτε πως αντιδρά το κάθε ζώδιο στο πρωινό ξύπνημα.

7 συμβουλές για γρήγορο και εύκολο πρωινό ξύπνημα με ευεξία

1. Κοιμηθείτε αρκετά

Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το πρωί είναι ο προφανής, το ότι δεν κοιμάστε δηλαδή όσες ώρες θα έπρεπε. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανοίξετε τα μάτια σας κάθε πρωί, προφανώς και δεν κοιμάστε 7-8 ώρες το βράδυ.

Προσπαθείτε να πιέζετε τον εαυτό σας κάθε βράδυ έτσι ώστε σιγά-σιγά να καταφέρετε να κλείνετε το απαραίτητο για τον οργανισμό σας 8ωρο. Σύμφωνα με τον National Sleep Foundation οι υγιείς ενήλικες πρέπει να κοιμούνται κατά μέσο όρο 7-9 ώρες κάθε βράδυ.

2. Μετακινήστε το ξυπνητήρι σας

Όταν το ξυπνητήρι σας είναι δίπλα στο κρεβάτι είναι πολύ εύκολο να απλώσετε το χέρι σας και να το κλείσετε με το που χτυπήσει το πρωί. Επομένως, καταλήγετε να ξυπνάτε με μια ώρα καθυστέρησει και μετά να τρέχετε μέσα στον πανικό για να προλάβετε να φτάσετε στην ώρα σας στη δουλειά. Βάλτε το ξυπνητήρι σας πιο μακριά σας έτσι ώστε να πρέπει να σηκωθείτε για να το κλείσετε.

3. Ξεχάστε το snooze

Ξεχάστε πως το ξυπνητήρι έχει τη λειτουργία snooze, που σας δίνει τη δυνατότητα παράτασης χουζουρέματος.

ύπνος

4. Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Αφιερώστε 1-2 λεπτά με το που ξυπνάτε για να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές και να σκεφτείτε κάτι θετικά για την ημέρα που έρχεται. Έπειτα κάντε ένα καλό stretching. Θα οξυγονωθεί ο εγκεφαλός σας και θα ξεκινήσετε πιο ευχάριστα την ημέρα σας.

5. Κάντε μια μικρή προετοιμασία το προηγούμενο βράδυ

Απλοποιήστε την πρωινή προετοιμασία σας για τη δουλειά πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Αφιερώστε μερικά λεπτά για να διαλέξετε τι θα φορέσετε την επόμενη μέρα, ετοιμάστε το τάπερ με το φαγητό που θα πάρετε μαζί σας – εσείς και τα παιδιά σας- και φτιάξτε και την τσάντα σας. Έτσι όταν ξυπνήσετε το πρωί το μόνο που θα έχετε να κάνετε θα είναι να φάτε με την ησυχία σας το πρωινό σας και να ετοιμαστείτε χωρίς άγχος για τη δουλειά σας.

6. Μυρίστε τον καφέ

Αν έχετε καφετιέρα με χρονόμετρο μπορείτε να κάνετε το εξής. Ρυθμίστε την να ξεκινήσει να φτιάχνει τον καφέ σας μερικά λεπτά πριν σηκωθείτε το πρωί. Τι πιο ωραίο από το να σηκώνεστε από το κρεβάτι και να μυρίζετε κατευθείαν φρέσκο καφέ. Αν δεν έχετε τέτοια καφετιέρα μπορείτε να αποφασίσετε με τον σύντροφό σας να σηκώνεται μία ο ένας και μία ο άλλος εναλλάξ πρώτος έτσι ώστε να φτιάχνει τον πρωινό καφέ και να τον πηγαίνει στον άλλον στο κρεβάτι.

7. Απλά πάρτε το απόφαση

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε κάτι είναι απλά να το κάνετε. Μην χουζουρεύετε στο κρεβάτι τα πρωινά και μην «παλεύετε» με τα σεντόνια σας μέχρι να σηκωθείτε. Πάρτε απόφαση ότι πρέπει να σηκωθείτε και κάντε το χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share