Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σας έπιασε κράμπα; Η κίνηση που ανακουφίζει άμεσα

Δώστε βάση!

13 Ιανουαρίου 2022 17:58
Σας έπιασε κράμπα; Η κίνηση που ανακουφίζει άμεσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κράμπες έχουν την τάση να μας αιφνιδιάζουν και σχεδόν πάντα μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Προτιμούν κυρίως τους υπέρβαρους, τους αγύμναστους αλλά και τους ηλικιωμένους.

Μπορεί να θεωρούνται «αθώες» αλλά εάν επιμένουν να εμφανίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, για να διερευνήσει τις αιτίες που τις προκαλούν.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πώς θα αντιμετωπίσετε τους μύκητες των νυχιών.

κράμπα ανακούφιση

Τι είναι;

Οι κράμπες είναι ακούσιες και επώδυνες συσπάσεις των μυών που εμφανίζονται κυρίως στα πόδια και πιο σπάνια στα χέρια, στον αυχένα, καθώς επίσης στην περιοχή του θώρακα και της κοιλιάς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της Αμερικανικής Ορθοπαιδικής εταιρείας στα σημεία όπου εμφανίζονται συγκεντρώνονται κάποιες ουσίες, όπως το γαλακτικό οξύ, που προκαλούν τοπικά σκλήρυνση και συρρίκνωση της μυϊκής μάζας, καθώς και έντονο πόνο.

Κινήσεις που ανακουφίζουν

Ειδική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κράμπας δεν υπάρχει. Ωστόσο, μπορούμε να ανακουφιστούμε με τέντωμα, ταυτόχρονο μασάζ και πίεση του μυός.

Αν η κράμπα, είναι στη γάμπα, πιέζουμε ή κάνουμε μασάζ στο πονεμένο μέρος, τεντώνοντας ταυτόχρονα τον μυ, τραβώντας την πατούσα από τα δάχτυλα προς τα πίσω.

Αν η κράμπα εκδηλωθεί στο μπράτσο, τότε με το άλλο χέρι πιέζουμε ή κάνουμε μασάζ στο μυ, βάζοντας ταυτόχρονα κάποιον άλλο να τεντώσει τον αγκώνα μας. Με τη λύση της κράμπας ο μυς παραμένει ερεθισμένος και εύκολα ξανασυσπάται προκαλώντας νέα κράμπα. Γι αυτό θα πρέπει να συνεχίζετε το μασάζ μέχρι την πλήρη ανακούφιση του μυ.

Επίσης θα βοηθήσει εάν βάλετε πάνω στον πονεμένο μυ μία θερμοφόρα τυλιγμένη σε πετσέτα ή εάν κάνετε ένα ζεστό μπάνιο.

Αν οι κράμπες συνεχίζονται και είναι ιδιαίτερα επώδυνες, ώστε να εμποδίζουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες, τότε ο γιατρός και μόνο αυτός θα μας χορηγήσει κάποιο φάρμακο που θα βοηθήσει

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share