Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3+1 σούπες που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Αδυνάτισμα τώρα!

12 Ιανουαρίου 2022 08:59
3+1 σούπες που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το συκώτι και τα νεφρά είναι τα όργανα που συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών που συσσωρεύονται στο σώμα. Παράλληλα, με αυτές τις συμβουλές θα αποτοξινώσετε το συκώτι σας σε μία εβδομάδα.

Τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, η συσσώρευση τοξινών μπορεί να μειώσει την ποιότητα ζωής, καθώς και να προκαλέσει οξεία και χρόνια προβλήματα υγείας.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να βοηθάμε τα συγκεκριμένα όργανα στο έργο τους τρώγοντας πότε-πότε φυσικές αποτοξινωτικές τροφές.

Για να φτιάξουμε αυτές τις σούπες, επιλέγουμε τροφές γνωστές για τις αποτοξινωτικές τους ιδιότητες, προκειμένου να διευκολύνουμε τις φυσικές λειτουργίες του συκωτιού και των νεφρών.

Για να βελτιώσετε τη γεύση τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό λεμονιού, μηλόξυδο, ελαιόλαδο, μια πρέζα πιπέρι καγιέν και θαλασσινό αλάτι.

Να τις τρώτε το βράδυ για μια περίοδο δύο εβδομάδων ως ορεκτικό, μαζί με λίγη ελαφριά πρωτεΐνη (ψάρι, αυγά) και ένα μήλο ή κάποιο άλλο φρούτο.

1. Σούπα με τσουκνίδα και σέλινο

Η τσουκνίδα είναι ένα άγριο φυτό που καθαρίζει το αίμα. Μπορείτε να τη συλλέξετε σε χωράφια, σε μη μολυσμένες περιοχές χρησιμοποιώντας πλαστικά γάντια. Μπορείτε επίσης να τη βρείτε σε καταστήματα βοτάνων. Η τσουκνίδα είναι γνωστή για τις παρακάτω ιδιότητες:

  • Αντισηπτική.
  • Αντιφλεγμονώδης.
  • Στυπτική.
  • Αποτοξινωτική.
  • Αντιρευματική.
  • Υπογλυκαιμική.

Το σέλινο είναι επίσης ένα θαυμάσιο αποτοξινωτικό φυτό, το οποίο όχι μόνο βελτιώνει τη λειτουργία του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης αλλά ωφελεί και τα νεφρά, γι’αυτό και το περιλαμβάνουμε στη συγκεκριμένη συνταγή.

σούπα

2. Σούπα με πικραλίδα και μαρούλι

Η πικραλίδα περιέχει βιταμίνες Α, Β και C, φολικό οξύ, κάλιο, πυρίτιο, σίδηρο και τανίνες. Έχει ολοκληρωμένη αποτοξινωτική δράση τόσο στα νεφρά όσο και στο συκώτι. Διαθέτει επίσης διουρητικές, χωνευτικές και ελαφρώς υπακτικές ιδιότητες. Μπορεί να φαγωθεί φρέσκια ή αποξηραμένη.

Πικραλίδα ή Ταραξάκο: Ωφελεί συκώτι, χολή και αρθρώσεις, «ανοίγει» το αποφραγμένο έντερο

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε το μαρούλι σε σαλάτες. Ωστόσο μπορούμε επίσης να το μαγειρέψουμε όπως κάθε άλλο λαχανικό για να γίνει ακόμα πιο εύπεπτο.

Διαθέτει θαυμάσιες διουρητικές ιδιότητες και συμβάλλει στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος, επομένως είναι ωφέλιμο για έναν καλό νυχτερινό ύπνο μετά το βραδινό γεύμα.

3. Σούπα με κύμινο και βρώμη

Η βρώμη, πέρα από το ότι δίνει στη συγκεκριμένη σούπα πιο παχύρρευστη υφή, περιέχει ίνες και φυτικές πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην αποβολή των τοξικών ουσιών από το σώμα.

Το δημητριακό αυτό είναι επίσης πραγματικά θρεπτικό αλλά και προάγει την εντερική διάβαση, γεγονός που το καθιστά ιδανικό όταν θέλετε να κάνετε έναν πλήρη καθαρισμό του οργανισμού.

Βρώμη, για χοληστερίνη, σάκχαρο, απώλεια βάρους, έντερο, αλλά και το λιπώδες ήπαρ!

Το κύμινο αποτελεί ένα απαραίτητο μπαχαρικό στην καθημερινή μας διατροφή. Διαθέτει ισχυρές αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην αποβολή της χολής και στην αποσυμφόρηση του συκωτιού.

4. Σούπα με κρεμμύδι και αγκινάρα

Η κρεμμυδόσουπα είναι μια κλασική συνταγή που είναι και ανακουφιστική και φαρμακευτική. Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, ο φώσφορος και το θείο, μεταξύ άλλων. Περιέχουν επίσης καλές ποσότητες βιταμινών Α, Β, C και Ε. Είτε τρώγονται ωμά είτε μαγειρεμένα, συνεισφέρουν στη λειτουργία των νεφρών.

Οι αγκινάρες είναι ένα από τα πλέον γνωστά λαχανικά για την προστασία του συκωτιού. Μπορείτε να τις φάτε όπως είναι ή να φτιάξετε έγχυμα με τα φύλλα τους. Έχετε υπόψη σας ότι η αγκινάρα μπορεί να δώσει πικρή γεύση στη σούπα, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε τα φύλλα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share