Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβαλε μαγειρική σόδα στα πόδια του και απαλλάχτηκε από την κακοσμία

Κάνει θαύματα

9 Ιανουαρίου 2022 22:51
Έβαλε μαγειρική σόδα στα πόδια του και απαλλάχτηκε από την κακοσμία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές ιδιότητες, μία από αυτές είναι να διώχνει μακριά την κακοσμία των ποδιών και των παπουτσιών. Με την ευκαιρία δες εδώ τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις 1 ποτήρι μαγειρική σόδα με νερό κάθε μέρα.

Πώς θα το πετύχεις αυτό;

Ψεκάστε (παπούτσια κλειστά, ανοιχτά, ακόμη και σαγιονάρες) με 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό και αφήστε να απορροφήσει την υγρασία.

Για επιπλέον άρωμα, συνδυάστε το μείγμα με 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου. Μάλιστα μπορείτε να ετοιμάσετε και να φυλάτε σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο το φασκόμηλο με τη μαγειρική σόδα για να είστε πάντα έτοιμοι.

Αφού αφαιρέσετε τα παπούτσια σας, πασπαλίστε με 1 κουταλιά από το μείγμα το κάθε παπούτσι. Ανακινήστε και αφήστε τα για μία μέρα. Την επομένη, αφαιρέστε το επιπλέον μείγμα και επαναλάβετε κάθε βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.

Έβαλε μαγειρική σόδα στα πόδια του και απαλλάχτηκε από την κακοσμία

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα είναι να κάνετε ένα ποδόλουτρο. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και μουλιάζετε τα πόδια σας κάθε βράδυ για ένα μήνα. Η κακοσμία θα φύγει, οι μύκητές θα υποχωρήσουν. Μπορείτε με μια ελαφρόπετρα κατά τη διαρκεια του ποδόλουτρου να τρίβετε τα σκληρά σημεία δέρματος των ποδιών.

Για αποτελεσματικό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών μία είναι η λύση

Τα φρούτα και τα λαχανικά θέλουν πολύ προσεκτικό πλύσιμο πριν καταναλωθούν. Αρκεί όμως μόνο το νερό της βρύσης για να απομακρύνει όλα τα μικρόβια;

Η απάντηση είναι όχι! Τα φρούτα και τα λαχανικά χρειάζονται πιο δραστικό πλύσιμο και σε αυτό συμβάλλει η χρήση μαγειρικής σόδας. Παράλληα, δείτε πως η μαγειρική σόδα μπορεί να καταπολεμλήσει τη καούρα.

Η μαγειρική σόδα λόγω των αντισηπτικών της ιδιοτήτων, είναι κατάλληλη για να καθαρίσουμε με ασφάλεια τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Απλά ψεκάστε λίγη σόδα σε ένα καθαρό υγρό σφουγγάρι, τρίψτε, ξεπλύνετε και τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι έτοιμα για ασφαλή κατανάλωση.

φρούτα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share