Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Πόσο διαρκούν οι εξάψεις στην εμμηνόπαυση;

Χρήσιμες πληροφορίες

7 Ιανουαρίου 2022 15:34
Πόσο διαρκούν οι εξάψεις στην εμμηνόπαυση;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η προεμμηνόπαυση και η εμμηνόπαυση, η περίοδος που σηματοδοτεί το τέλος της έμμηνου ρύσης στη γυναίκα, είναι δύο διαδοχικές, φυσιολογικές φάσεις στη ζωή κάθε γυναίκας. Η περίοδος αυτή μπορεί να διαρκέσει 5 με 8 χρόνια κατά μέσο όρο. Με την ευκαιρία μάθε εδώ για τους 4+1 μύθους για την εμμηνόπαυση.

Μάλιστα, στο διάστημα αυτό οι γυναίκες εμφανίζουν κάποια συμπτώματα, όπως είναι οι εξάψεις. Πόσο καιρό όμως διαρκεί αυτό το σύμπτωμα και τι μπορεί να κάνει μία γυναικά;

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Όλο αυτό το διάστημα της προεμμηνόπαυσης, η πλειοψηφία των γυναικών βιώνει μια σειρά από συμπτώματα που σχετίζονται με τις ορμονικές διακυμάνσεις. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα παρακάτω:

  • Εξάψεις
  • Νυχτερινός ιδρώτας
  • Δυσκολία στον ύπνο και νυχτερινό ξύπνημα
  • Κολπική ξηρότητα
  • Αύξηση βάρους
  • Κολπική ξηρότητα
  • Μειωμένη ερωτική διάθεση

Πόσο διαρκούν οι εξάψεις στην εμμηνόπαυση;

Γενικότερα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης διαρκούν κατά μέσο όρο τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα συμπτώματα αυτά σταδιακά γίνονται πιο ήπια όσο πλησιάζεις προς την εμμηνόπαυση. Πιο συγκεκριμένα, έχει ερευνηθεί το πόσο διαρκούν οι εξάψεις στην εμμηνόπαυση. Μελέτη (μπορείς να τη διαβάσεις εδώ στα αγγλικά) βρήκε πως οι εξάψεις, μέτριας ή σοβαρής έντασης, θα μπορούσαν να διατηρηθούν και μετά την προεμμηνόπαυση και να διαρκέσουν κατά μέσο όρο 10,2 χρόνια. Το διάστημα αυτό είναι μεγαλύτερο απ’ ότι γενικά αποδέχονται οι ειδικοί για τη διάρκεια των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Στην ίδια έρευνα, βρέθηκε επίσης κάτι ενδιαφέρον: Πως οι γυναίκες αφροαμερικανικής καταγωγής και οι γυναίκες μέσου σωματικού βάρους, βιώνουν τις εξάψεις για μεγαλύτερο διάστημα συγκριτικά με τις καυκάσιες γυναίκες και τις παχύσαρκες γυναίκες.

Πόσο διαρκούν οι εξάψεις στην εμμηνόπαυση;

Τι μπορείς να κάνεις;

Η διατροφή σου στην εμμηνόπαυση καθώς και η φυσική δραστηριότητα παίζουν ρόλο στον έλεγχο των συμπτωμάτων αλλά και στη βελτίωση της διάθεσης. Τα παρακάτω άρθρα θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς την περίοδο και τα συμπτώματα της προεμμηνόπαυσης.

Πηγή: shape.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share