Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προσοχή! Μην καταναλώνετε ασύστολα αφροδισιακές τροφές - Αυτοί είναι οι κίνδυνοι

Μπορεί να έχει παρενέργειες

7 Ιανουαρίου 2022 10:49
Προσοχή! Μην καταναλώνετε ασύστολα αφροδισιακές τροφές - Αυτοί είναι οι κίνδυνοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεωρείται ότι ορισμένες τροφές αυξάνουν τη σεξουαλική ορμή. Σε τι μπορεί να οδηγήσει η υπερβολική κατανάλωση αφροδισιακών τροφών; Ο Ευγκένι Κουλγκαβτσούκ, σεξολόγος, πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Σεξολόγων δίνει απαντήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σεξουαλική συμπεριφορά ενός ατόμου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η σεξουαλική του δυναμική, ο τρόπος ζωής και η διατροφή.

Συχνά οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη προσοχή στα αφροδισιακά προϊόντα και ουσίες που διεγείρουν τη σεξουαλική επιθυμία. Τέτοια προϊόντα έχουν διπλή επίδραση στο σώμα.

αφροδισιακά-στρειδια

Το πρώτο είναι μια χημική επίδραση. Πράγματι, η σύνθεση ορισμένων προϊόντων μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία, το ενεργειακό δυναμικό και να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά, φυσικά, μόνο σε πολύ μικρό ποσοστό.

Συχνά, αυτή η επίδραση είναι ψυχολογική και το αποτέλεσμα πετυχαίνει, επειδή ένα άτομο πιστεύει σε ένα θαυματουργό φάρμακο και μπορεί ασυνείδητα να επικεντρωθεί στην επιτυχία.

σεξ-αφροδισιακά

Οι παρενέργειες των αφροδισιακών τροφών

Όμως η υπερβολική κατανάλωση αφροδισιακών τροφών μπορεί να προκαλέσει «ορισμένα περιστατικά», προειδοποίησε ο Ευγκένι Κουλγκαβτσούκ.

Όταν τρώμε πολλά άγνωστα τρόφιμα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακριβώς το αντίθετο, όπως διαταραχή του γαστρεντερικού σωλήνα και σεξουαλική αδυναμία. Πάντα πρέπει να υπάρχει μια «χρυσή τομή».

Ως εκ τούτου, ο σεξολόγος συμβουλεύει να μην καταναλώνουμε άγνωστα τρόφιμα λίγο πριν από ένα ραντεβού «αγάπης», διότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άβολα περιστατικά, αντί για μια ρομαντική βραδιά.

σεξ-σχεσεις

Είναι αδύνατο να προτείνουμε οποιοδήποτε προϊόν ως καθολικό μέσο για τον εμπλουτισμό της σεξουαλικής ζωής, πρόσθεσε.

«Όλα εδώ είναι ατομικά. Κάποιος επηρεάζεται από ένα φλιτζάνι καφέ, κάποιος από μια σοκολάτα, ενώ για κάποιον διεγερτικά θα είναι θαλασσινά ή ένα ποτήρι σαμπάνιας. Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διαφορετικές επιλογές και να ακούσετε τον εαυτό σας» είπε καταλήγοντας ο σεξολόγος Ευγκένι Κουλγκαβτσούκ.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share