Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αγαπάτε υπερβολικά τη πίτσα; Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας όταν τρώτε καθημερινά

Προσοχή!

6 Ιανουαρίου 2022 13:19
Αγαπάτε υπερβολικά τη πίτσα; Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας όταν τρώτε καθημερινά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο διατροφολόγος, Πάβελ Ισανμπάεφ, περιέγραψε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας, εάν η πίτσα περιλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή.

«Η πίτσα είναι ένα ουδέτερο πιάτο, ας πούμε ένα σύνολο "εξαρτημάτων", που μπορείτε να "συναρμολογήσετε" όπως σας ταιριάζει. Αν η πίτσα είναι επιβλαβής εξαρτάται από το αν αποτελεί τη βάση της διατροφής σας, αν την καταναλώνετε ως συμπλήρωμα στο γεύμα σας, αν την αγοράζετε ή τη μαγειρεύετε μόνοι σας και ποια συστατικά βρίσκονται μέσα» επισήμανε ο Πάβελ Ισανμπάεφ.

Σύμφωνα με τον γιατρό, πιθανώς επικίνδυνη είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες δεδομένου ότι η μη χειροποίητη πίτσα περιέχει κάποιες φορές λιπαρές σάλτσες τύπου μαγιονέζα, σαλάμι και μερικά είδη τυριών.

Στη σπιτική πίτσα ο καθένας μπορεί να προσθέσει βραστό κοτόπουλο ή κρέας αντί για σαλάμι, καθώς και σπιτική σάλτα τομάτας. Κάποιοι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή βασισμένη σε χαμηλή ποσότητα υδατανθράκων φτιάχνουν πίτσα με λίγες θερμίδες με βάση τον κιμά, και τη ζύμη όχι με το κλασικό αλεύρι.

Τι προκαλεί το κλασικό αλεύρι στην υγεία

«Το κλασικό αλεύρι είναι ένας απλός υδατάνθρακας. Το προϊόν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και συμβάλλει στην γρήγορη επαναφορά της αίσθησης πείνας, καθώς και στην προοπτική αύξησης βάρους. Όποτε, το κλασικό αλεύρι αντικαθίσταται συχνά από αλεύρι σίκαλης, ολικής αλέσεως ή ρυζάλευρο. Το ρυζάλευρο προτείνεται σε ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, μια κατάσταση κατά την οποία η κατανάλωση κανονικού αλευριού προκαλεί φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα ή άλλες διαταραχές στη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος» εξήγησε ο ειδικός.

πιτσα

Δηλαδή, η πίτσα με υλικά, τα οποία κάνουν καλό στην υγεία μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά. Η πίτσα που περιέχει λιπαρά τρόφιμα μπορεί, επίσης, να αποτελεί κομμάτι της διατροφής, αλλά οι μερίδες πρέπει να είναι μικρές.

«Δεν είναι καλό να συνοδεύεται η μη χειροποίητη πίτσα με κάποιο αναψυκτικό, επειδή ο συνδυασμός γλυκού και λιπαρού σε ένα γεύμα προκαλεί αστάθεια του επιπέδου γλυκόζης, επιβαρύνει το πάγκρεας και αυξάνει τον κίνδυνο συγκέντρωσης περιττών κιλών. Σε ανθρώπους με προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος μπορεί, πιθανώς, να προκαλέσει έξαρση της γαστρίτιδας, φούσκωμα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Στους εφήβους, η κατανάλωση λιπαρού και γλυκού μαζί, προκαλεί δερματικά προβλήματα, συχνές εναλλαγές διάθεσης και ευερεθιστότητα. Όποτε, προτείνεται να τρώνε πίτσα από υγιεινά υλικά» προειδοποίησε ο γιατρός.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share