Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 σπιτικά γιατροσόφια για να απαλλαγείτε γρήγορα από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια

Το #3 είναι χρυσός

4 Ιανουαρίου 2022 08:43
4+1 σπιτικά γιατροσόφια για να απαλλαγείτε γρήγορα από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες από άλλους να έχουν μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια τους. Ενώ, δώστε μεγάλη προσοχή στις αλλεργίες στα μάτια. Aν έχετε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε αμέσως στο γιατρό.

Η κόπωση, η έλλειψη ύπνου και το άγχος είναι από τους πιο κοινούς παράγοντες που έχουν μεγάλη επιρροή σε αυτά τα σημεία κάτω από τα μάτια. Με τον καιρό, αυτά τα σημεία αρχίζουν να αποθηκεύουν λίπος και υγρά, και δημιουργείται φλεγμονή, και με τη σειρά τους οι μαύροι κύκλοι γίνονται πιο αισθητοί.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτού του προβλήματος: κληρονομικότητα, αλλεργίες, παρενέργειες που προκαλούνται από την κατανάλωση ορισμένων φαρμάκων.

Είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη θεραπεία των μαύρων κύκλων και σακούλων, καθώς αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με μια μικρή χειρουργική επέμβαση.

Υπάρχει ένας αριθμός από διαθέσιμα προϊόντα και θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, σας συνιστούμε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα με σπιτικά γιατροσόφια, που είναι εντελώς φυσικά και ασφαλή στη χρήση. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολα και απλά στη προετοιμασία.

Φυσικές και γρήγορες θεραπείες για την αφαίρεση των μαύρων κύκλων και σακούλων:

1. Γλυκοπατάτα

Το άμυλο πατάτας έχει λευκαντικές ιδιότητες. Αυτό το λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ενυδατώνει το δέρμα σας και καταπολεμά τις φλεγμονές.

Προκειμένου να εξαλειφθούν οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες, θα πρέπει να κόψετε φέτες πατάτας πάχους μισού εκατοστού και να τις βάλετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξαπλώστε και εφαρμόστε τις στα βλέφαρα και κάτω από τα μάτια. Αφήστε να σταθούν για 15 λεπτά.

2. Αγγούρια

Το αγγούρι έχει ισχυρές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται τοπικά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε φέτες αγγουριού πάχους μισού εκατοστού και να τις τοποθετήσετε πάνω από τα μάτια σας μέχρι να ζεσταθούν και στη συνέχεια, να τις αλλάξετε με νέες φέτες. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 20 λεπτά και αμέσως θα παρατηρήσετε αισθητή βελτίωση.

Πωςθα απαλλαγείτε γρήγορα από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια

3. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει την ικανότητα να εμποδίζει την κατακράτηση υγρών, να αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα και να αποτρέπει τις φλεγμονές. Συνιστάται να πίνετε 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα: 1 το πρωί και 1 το βράδυ.

Μπορείτε, επίσης, να ενυδατώσετε δύο πράσινα φακελάκια τσαγιού με λίγο ζεστό νερό και όταν ζεσταθούν να τα σουρώσετε και να εφαρμόσετε τα φακελάκια πάνω από τα μάτια σας.

4. Γάλα αγελάδας ή κατσικίσιο

Θα πρέπει να τοποθετήσετε το γάλα στο ψυγείο. Όταν κρυώσει, μουσκέψτε 2 κομμάτια βαμβάκι σε αυτό και τοποθετήστε τα πάνω στα βλέφαρά και τις σακούλες σας. Αφήστε να δράσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

5. Μήλα

Θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα μήλο στο ψυγείο και όταν είναι πολύ κρύο, τρίψτε το μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βρώμη μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Καλύψτε το πρόσωπό σας με αυτό και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Τα μήλα χαλαρώνουν τους μυς, γι “αυτό θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε το κουρασμένο και τεταμένο πρόσωπό σας μετά από μια κουραστική μέρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share