Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Τι μπορείς να κάνεις με λίγο ασπράδι αυγού μέσα στο σπίτι

Δεν είχαμε ιδέα!

3 Ιανουαρίου 2022 20:34
Απίστευτο: Τι μπορείς να κάνεις με λίγο ασπράδι αυγού μέσα στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυγό: Το πιο σημαντικό σχετικά με τη χρήση των ασπραδιών στις θεραπείες ομορφιάς είναι ότι αποτελούν μια εξαιρετική λύση μηδενικού σχεδόν κόστους που είναι πολύ εύκολο να βρει και να εφαρμόσει κάποιος καθώς αυγά έχουμε πάντα στο σπίτι μας.

Οφέλη του ασπραδιού αυγού στο πρόσωπό μας

Το ασπράδι του αυγού βοηθά να αφαιρέσετε τους ρυπογόνους παράγοντες στο δέρμα σας καθώς και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι κάνουν πιο ήπια την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των σακουλών που προκαλούνται από κόπωση, άγχος ή τον κακό ύπνο.

Τα ασπράδια των αυγών είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που θα κάνουν αμέσως το πρόσωπό σας πιο “σφιχτό”. Μπορούν επίσης να προσφέρουν πρόσθετα οφέλη, όπως να μειώσουν την παραγωγή ελαίων (σμήγματος), να συσφίξουν τους πόρους, και να περιορίσουν τα σημάδια της ακμής. Οι στυπτικές ιδιότητες που έχει το ασπράδι από το αυγό είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί ως φυσικό μέσο αντιγήρανσης και συστατικό φροντίδας του δέρματος για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.

ασπράδι αυγού σπίτι

Για να φτιάξετε τη μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού θα χρειαστείτε:

1 ασπράδι αυγού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. μέλι
Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα καθαρό μπολ το αυγό με το λεμόνι και το μέλι.

Πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας αποφεύγοντας ευαίσθητε περιοχές όπως είναι η μύτη και τα μάτια.

Πώς θα εφαρμόσετε την μάσκα με το ασπράδι αυγού

Περιμένετε για περίπου 10-15 λεπτά. Όταν στεγνώσει η μάσκα στο πρόσωπό σας χρησιμοποιείστε ζεστό νερό για να την αφαιρέσετε.

Στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια πετσέτα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο απαλή θα είναι η επιδερμίδα σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share