Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: 92 υγειονομικοί θετικοί στον κορωνοϊό

«Έμφραγμα» στο νοσοκομείο

3 Ιανουαρίου 2022 19:46
Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: 92 υγειονομικοί θετικοί στον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι 92 υγειονομικοί, που εργάζονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως τονίζει, μιλώντας στην «Καθημερινή», το μεγάλο πρόβλημα είναι η πιθανότητα αύξησης αυτού του ποσοστού, το οποίο θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες δυσχέρειες στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, με απόφαση της διοίκησης απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους ιατρικούς επισκέπτες.

ευαγγελισμός κορωνοιός υγειονομικοί

Οι υγειονομικοί, που βρέθηκαν θετικοί, τέθηκαν σε καραντίνα και -όπως τονίζεται- έχουν κολλήσει εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου υπάρχει μεγάλη θετικοποίηση και μεταξύ των ασθενών, κάτι που σημαίνει πως ενώ εισάγονται ως αρνητικοί με PCR τεστ, κατά την παρουσία τους στον «Ευαγγελισμό» ένα μεγάλο ποσοστό κολλάει κορωνοϊό. Όπως ανέφερε ο κ. Γρηγορόπουλος, παραμένει μεγάλο ερωτηματικό για το τι θα συμβεί εάν το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν αυξηθεί, όπως στην περίπτωση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σε άλλα νοσοκομεία υπάρχουν παρόμοια περιστατικά με υγειονομικό προσωπικό να νοσεί με κορωνοϊο.

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 20χρονος στον Ευαγγελισμό

Εικοσάχρονος ανεμβολίαστος που νοσεί από κορωνοϊό νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητο να τον διασωληνώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, η κατάσταση της υγείας του 20χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός εισήχθη στο νοσοκομείο λέγοντας στους γιατρούς πως είναι ανεμβολίαστος κι από εκεί και έπειτα η κατάσταση του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι ο ίδιος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, όμως αυτό δεν αρκούσε για να μη διασωληνωθεί.

Διασωληνωμένη και η μητέρα του

Ο ασθενής, αποτελεί το νεαρότερο υγιές άτομο που χρειάστηκε να διασωληνωθεί στο εν λόγω νοσοκομείο. Ο 20χρονος εισήχθη στον Ευαγγελισμό στην εφημερία της περασμένης Κυριακής με βαριά συμπτώματα.

Διασωληνωμένη σε άλλο νοσοκομείο είναι και η μητέρα του, η οποία επίσης νοσεί με κορονοϊό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share