Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εξαφανίστε ουλές και ρυτίδες από το πρόσωπό σας με 2 υλικά που έχετε στο σπίτι σας

Απίστευτο!

2 Ιανουαρίου 2022 12:49
Εξαφανίστε ουλές και ρυτίδες από το πρόσωπό σας με 2 υλικά που έχετε στο σπίτι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εξαφάνιση ουλών και ρυτίδων μπορεί να επιτευχθεί με μία σπιτική θεραπεία, για την οποία χρειάζονται μόλις δύο υλικά και μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας.

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η αφυδάτωση και η συνεχής έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες UV μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος και να δημιουργήσουν ατέλειες, όπως ρυτίδες και ουλές.

Μπορεί με την πάροδο του χρόνου, η εμφάνισή τους να είναι φυσιολογική, αλλά ορισμένοι άνθρωποι τις αποκτούν σε πολύ μικρότερη ηλικία επειδή δεν φροντίζουν σωστά το δέρμα τους.

Και παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι απλά τις αγνοούν, το δέρμα είναι ευαίσθητο και χρειάζεται ειδική αντιρυτιδική θεραπεία για να προχωρήσει στην αναγεννητική διαδικασία.

ουλές ρυτίδες θεραπεία

Σπιτική θεραπεία με δύο υλικά

Αν και μερικά σημάδια στο δέρμα μας είναι μόνιμα, η συνεχής χρήση αυτής της σπιτικής θεραπείας θα σας βοηθήσει να τα απαλύνετε.

Έλαιο καρύδας και μαγειρική σόδα

Αυτή η συνταγή συνδυάζει το έλαιο καρύδας και τη μαγειρική σόδα. Δύο πασίγνωστα υλικά για τη χρήση τους στη φυσική ιατρική, σε καλλυντικά που μπορεί να τα έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Το έλαιο καρύδας αποτελείται από λιπαρά οξέα μέσης αλύσου και αντιοξειδωτικά. Αυτά όχι μόνο βελτιώνουν την υγεία αλλά είναι και εξαιρετικοί σύμμαχοι του δέρματος όταν εφαρμόζονται τοπικά.

Ο συνδυασμός του ελαίου καρύδας με τις απολεπιστικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας βοηθά στη δημιουργία μιας 100% φυσικής αντιρυτιδικής κρέμας με διάφορα άλλα οφέλη για το δέρμα.

Πώς θα φτιάξετε αυτή τη θεραπεία

Επειδή και τα δυο υλικά προσφέρουν διάφορα οφέλη στο δέρμα σας, ο συνδυασμός τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και των ουλών. Είναι επίσης αποτελεσματικός στον αποχρωματισμό και άλλες αντιαισθητικές αλλαγές. Πρέπει να χρησιμοποιείτε απολύτως βιολογικό έλαιο καρύδας. Οι ραφιναρισμένες εκδοχές του δεν περιέχουν την ίδια διατροφική ποιότητα με αποτέλεσμα να μειώνεται η αποτελεσματικότητά του.

Υλικά

  • 6 1/2 κουταλιές της σούπας στερεό λάδι καρύδας (100 γραμμάρια)
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (40 γραμμάρια)
  • 1 γυάλινο βαζάκι

Εκτέλεση

Αδειάζετε το λάδι καρύδας μέσα στο γυάλινο βάζο και στη συνέχεια προσθέτετε τη μαγειρική σόδα.
Ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι, διασφαλίζοντας ότι έχουν αναμειχθεί καλά τα υλικά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες βιταμίνης Ε για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής της.
Κλείνετε το βάζο και το διατηρείτε σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον.
Σε καλές συνθήκες αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες.

Τρόπος εφαρμογής

Πλένετε καλά το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και ένα ουδέτερο σαπούνι.
Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα μακιγιάζ στο πρόσωπό σας και κάνετε μασάζ με την κρέμα με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια την αφήνετε να δράσει για 15 με 20 λεπτά.
Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να την εφαρμόσετε στο λαιμό σας και στην περιοχή του γιακά, δυο περιοχές που πολλές φορές τις ξεχνάμε.
Μετά τη ανωτέρω χρονική περίοδο, ξεπλένεστε με ζεστό νερό και σκουπίζεστε με ένα μαλακό πανί.
Την εφαρμόζετε τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, τη νύχτα κατά προτίμηση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share