Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα: Πώς να προφυλαχτείτε – Τι πρέπει να κάνετε για να τις αφαιρέσετε

Όσα πρέπει να ξέρετε

1 Ιανουαρίου 2022 14:05
Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα: Πώς να προφυλαχτείτε – Τι πρέπει να κάνετε για να τις αφαιρέσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα, δημιουργούν σπυράκια, κοκκινίλες, αποστήματα. Η θυλακίτιδα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που τις περισσότερες φορές λύνεται από μόνο του. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ενός χειρουργού.

Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να απαλλαχτείτε από τις τρίχες αλλά καλό θα είναι να πάρετε και τη γνώμη του γιατρού σας.

Ασπιρίνη

Επειδή περιέχει ακετυλοσαλικυλικό οξύ η ασπιρίνη, θα καθαρίζει το δέρμα και θα βοηθήσει να πετάξει τη τρίχα προς τα πάνω. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λιώσετε μερικές ασπιρίνες και να τις ανακατέψετε με νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα.

Εφαρμόστε στα σημεία που έχει γυρίσει η τρίχα και αφήστε να δράσει μέχρι να στεγνώσει. Μετά ξεπλύνετε καλά.

Γάλα και μπαγιάτικο ψωμί

Απλά θα ζεστάνετε λίγο γάλα και θα βουτήξετε ένα κομμάτι ψωμί μέσα. Τοποθετήστε το βρεγμένο ψωμί πάνω στη γυρισμένη τρίχα μέχρι να κρυώσει. Μόλις οι πόροι μαλακώσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τσιμπιδάκι για να τραβήξετε την τρίχα.

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Αλάτι

Αναμείξτε αλάτι με νερό. Έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα. Με ένα βαμβάκι βουτήξτε στο μείγμα και εφαρμόστε πάνω στη γυρισμένη τρίχα. Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη κάνει παρόμοια δουλειά με το αλάτι. Απλά θα αναμείξετε τη ζάχαρη με ελαιόλαδο. Εφαρμόστε πάνω στο σημείο που έχει γυρίσει η τρίχα και αφήστε να δράσει.

Μέλι

Το μέλι είναι καταπραϋντικό για τρίχες που γυρνούν. Εφαρμόστε αρκετή ποσότητα μελιού πάνω στη γυρισμένη τρίχα. Αφήστε να δράσει για 10λεπτά και ξεβγάλτε καλά. Επαναλάβετε 2­3 φορές εβδομαδιαίως.

Ζεστές κομπρέσες

Η ζέστη είναι γνωστό ότι ανοίγει τους πόρους και έτσι είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε τις γυρισμένες τρίχες. Τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στην τρίχα τρεις φορές την ημέρα. Αφήστε τη για 15 λεπτά κάθε φορά. Εάν η κομπρέσα κρυώνει κατά τη διάρκεια των 15 λεπτών, ξαναβουτήξτε τη στο ζεστό νερό.

Μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε μαζί ένα φλιτζάνι νερό και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα πανί στο διάλυμα και να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για πέντε έως δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε αυτό δύο έως τρεις φορές σε μια μέρα, για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share