Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μήπως έχετε hangover; 5+1 φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Σας παίδεψε το πολύ αλκοόλ;

1 Ιανουαρίου 2022 10:42
Μήπως έχετε hangover; 5+1 φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ήπιατε παραπάνω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τώρα νιώθετε ότι έχετε hangover; Μην αγχώνεστε γιατί σας έχουμε 5+1 φυσικούς τρόπους για να το αντιμετωπίσετε και να ανακουφιστείτε άμεσα.

5+1 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το hangover

Τσάι με τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα από τα βότανα, που ανακουφίζουν το στομάχι από τις ναυτίες και τους πονοκεφάλους του hangover. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αιθέρια έλαια και η κατανάλωσή του ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Φάτε μια μπανάνα

Ένας βασικός λόγος που νιώθετε ατονία και αδυναμία είναι τα χαμηλά επίπεδα καλίου στον οργανισμό. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, μέταλλο το οποίο θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε του ηλεκτρολύτες και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ.

hangover αντιμετώπιση

Χυμός ντομάτας

Ο χυμός ντομάτας είναι πλούσιος σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και ένζυμα, τα οποία χάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης περιέχει φρουκτόζη, ένα φυσικό γλυκαντικό το οποίο βοηθά το μεταβολισμό και την αποβολή του αλκοόλ από τον οργανισμό.

Σούπες

Οι σούπες είναι μία ιδανική επιλογή για να καταπολεμήσετε τη στομαχική αδιαθεσία μετά από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καθώς είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλές σε θερμίδες.

Αυξήστε την πρόληψη νερού

Το αλκοόλ είναι γνωστό ότι αφυδατώνει τον οργανισμό και έτσι ένα έξυπνο κόλπο για να μην βιώσετε τις δυσάρεστες συνέπειες του hangover την επόμενη μέρα, είναι πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Αυτό θα διευκολύνει την αποβολή του αλκοόλ μέσω των ούρων και του ιδρώτα.

Κοιμηθείτε

Μετά από μια έντονη βραδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας διαταράχθηκε το βιολογικό σας ρολόι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναπληρώσετε τις χαμένες ώρες ύπνου την επόμενη μέρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share