Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φάγατε σκόρδο; Tο σούπερ κόλπο για να μην μυρίζετε

Δώστε τέλος στην κακοσμία του στόματος

31 Δεκεμβρίου 2021 14:04
Φάγατε σκόρδο; Tο σούπερ κόλπο για να μην μυρίζετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του σκόρδου σε μόλις ένα λεπτό!

Για να μην μυρίζετε, λοιπόν, σκόρδο φάτε ένα μήλο.

Το ωμό μήλο περιέχει ένα ένζυμο το οποίο δρα ως φυσικό αποσμητικό για το συστατικό που περιέχει το σκόρδο και κάνει το στόμα σας να μυρίζει. Ακολουθήστε τη συμβουλή μας και φάτε το τζατζίκι σας άφοβα.

σκόρδο μυρωδιά

Πέρα από το μήλο βέβαια μπορούν να βοηθήσουν και άλλα πράγματα τα οποία ίσως έχετε πιο πρόχειρα γι’ αυτό και σας τα μεταφέρουμε.

Η ωμή μέντα, ο μαϊντανός, το γάλα, το πράσινο τσάι και ο χυμός λεμονιού μπορεί να βοηθήσουν πολύ.
Γιατί, όμως, μυρίζει το στόμα μας σκόρδο μέχρι και 24 ώρες μετά την κατανάλωσή του;

Ο λόγος είναι το αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο που περιέχει το οποίο μεταβολίζεται πολύ αργά με αποτέλεσμα να παραμένει μέσα στον οργανισμό μας για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την κατανάλωσή του.

Προσοχή: Τα 2 προβλήματα υγείας που προκαλεί το σκόρδο

Το σκόρδο είναι γνωστό πως έχει ευεργετικές ικανότητες για την υγεία μας και αποτελεί ένα συνηθισμένο υλικό στις συνταγές μας, μαζί με διάφορες άγνωστες χρήσεις, αλλά δεν πρέπει... να το παρακάνουμε κιόλας.

Δεν ξέρουν όλοι όλες τις πιθανές παρενέργειες του σκόρδου, καλές και κακές. Δείτε τις πιο βασικές κρυφές παρενέργειες που έχει το σκόρδο για την υγεία μας.

Το σκόρδο μπορεί να σας προκαλέσει φούσκωμα

Το σκόρδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε έναν τύπο υδατανθράκων που ονομάζεται φρουκτάνη. Αυτοί οι υδατάνθρακες μπορούν επίσης να βρεθούν σε τρόφιμα όπως σιτάρι, σίκαλη, κρεμμύδια, σπαράγγια, γκρέιπφρουτ, καρπούζι, μαύρα φασόλια και κάσιους. Πολλοί συχνά κάνουν εσφαλμένη διάγνωση για δυσανεξία στην γλουτένη, όταν στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν δυσανεξία στις φρουκτάνες.

Τα συμπτώματα της δυσανεξίας στην φρουκτάνη ομοιάζουν πολύ με εκείνα της δυσανεξίας στην γλουτένη. Περιλαμβάνουν πράγματα όπως φούσκωμα, πόνο στο στομάχι, κράμπες και εντερικά αέρια. Έχει αποδειχτεί, ότι το μαγείρεμα του σκόρδου μειώνει τις πιθανές πεπτικές ενοχλήσεις.

Το σκόρδο μπορεί να σας προκαλέσει καούρα

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στους ενήλικες. Είναι μια κατάσταση όπου προκαλείται υπερβολική παλινδρόμηση οξέος στον οισοφάγο. Αυτό δημιουργεί πόνο, ναυτία και καούρα.

Εάν έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ή έχετε συχνά καούρες, πρέπει να είστε προσεκτικοί με το πόσο σκόρδο καταναλώνετε. Ο οισοφαγικός σφιγκτήρας είναι μια ομάδα μυών που εμποδίζει το οξύ του στομάχου να φτάσει πίσω στον οισοφάγο. Το σκόρδο μπορεί να αποδυναμώσει την λειτουργία αυτού του σφιγκτήρα και να προκαλέσει περισσότερη καούρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share