Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το ξέρατε; Αυτές οι τροφές έχουν περισσότερο σίδηρο από το μοσχαρίσιο φιλέτο

Χρήσιμο

25 Δεκεμβρίου 2021 17:40
Το ξέρατε; Αυτές οι τροφές έχουν περισσότερο σίδηρο από το μοσχαρίσιο φιλέτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς συμβάλλει στην δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς. Επίσης συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος καθώς και στην φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου και είναι πολύ δυναμωτικές, για αυτό είναι καλό να τις γνωρίζετε. Ενώ, υπάρχουν και κάποια λαχανικά που έχουν περισσότερο σίδηρο από κρέας

Στρείδια

Τα στρείδια είναι η τροφή που έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της ερωτικής διάθεσης. Πέραν αυτού, τα στρείδια διαθέτουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας. Μεταξύ αυτών ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Μια μόλις μερίδα τους περιέχει περίπου τη μισή ποσότητα του ημερήσιου ποσοστού σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Είτε τα απολαύσεις μαγειρεμένα, είτε ωμά, θυμήσου να προσθέσεις μπόλικο λεμόνι, αφού το τελευταίο βοηθά το σώμα να απορροφήσει ευκολότερα το πολύτιμο αυτό μέταλλο.

Μαύρη Σοκολάτα

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, τα νέα είναι πολύ καλά. Και αυτό γιατί, η μαύρη σοκολάτα είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, αφού 90 γραμμάρια σοκολάτας περιέχουν το 40% των ημερήσιων αναγκών σε σίδηρο. Όπως έχει αποδειχθεί, η σκούρα σοκολάτα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, ενώ ανακουφίζει τα συμπτώματα του άγχους. Για να απολαύσεις στο έπακρο τα οφέλη της, αρκεί να επιλέξεις μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο.

 7 τροφές με περισσότερο σίδηρο από το μοσχαρίσιο φιλέτο

Τόφου

Όταν το τόφου μαγειρεύεται και προετοιμάζεται με τον κατάλληλη τρόπο, μπορεί να είναι μια νόστιμη και κυρίως υγιεινή εναλλακτική αντί του κρέατος. Το τόφου είναι γεμάτο με πολλά θρεπτικά συστατικά και μόνο μια μερίδα μισής κούπας καλύπτει σχεδόν το 20% των ημερήσιων αναγκών μας σε σίδηρο.

Λευκά φασόλια

Αποτελούν την μοναδική χορτοφαγική επιλογή που καλύπτει σημαντικό ποσοστό των αναγκών μας σε σίδηρο. Έτσι μόλις ένα φλιτζάνι λευκά φασόλια καλύπτει το 44%. Επιπλέον, τα φασόλια είναι "φορτωμένα" με φυτικές ίνες, άφθονες βιταμίνες και μέταλλα, ενώ έχουν την ιδιότητα να σε κρατούν χορτάτη για αρκετές ώρες.

Σπανάκι

Mόνο ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει πάνω από το ένα τρίτο των ημερήσιων αναγκών. Με περίπου 40 θερμίδες, ένα φλιτζάνι σπανάκι είναι επίσης εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α, μαγνησίου και πολλών άλλων βιταμινών και μετάλλων.

Oatmeal

Η αγαπημένη βρώμη, που ταιριάζει όλες τις ώρες και με πολλούς νόστιμους συνδυασμούς , εκτός από πληθώρα φυτικών ινών, περιέχει και σημαντική ποσότητα σιδήρου. Μισό φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης καλύπτει το 10% των καθημερινών αναγκών μας.

7 τροφές με περισσότερο σίδηρο από το μοσχαρίσιο φιλέτο

Φακές

Τελευταίες αλλά εξίσου σημαντικές στην λίστα είναι οι φακές. Χαρίζουν στον οργανισμό το 20% των ημερήσιων αναγκών σιδήρου με μόλις μισό φλιτζάνι τους. Εκτός από σίδηρο, διαθέτουν σημαντικά ποσοστά πρωτεϊνών, φυτικών ινών και διάφορων άλλων θρεπτικών συστατικών.

7 τροφές με περισσότερο σίδηρο από το μοσχαρίσιο φιλέτο

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share