Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα σε σώσει! Αυτό είναι το χωνευτικό ρόφημα για μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα

Τέλος η βαρυστομαχιά!

24 Δεκεμβρίου 2021 20:12
Θα σε σώσει! Αυτό είναι το χωνευτικό ρόφημα για μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για μία ακόμη χρονιά οι πειρασμοί παρέλασαν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, λίγο η γαλοπούλα, λίγο οι φουρνιστές πατάτες, λίγο η πίτα, δεν μπορείς να αντισταθείς και πέφτεις με τα μούτρα στην απόλαυση.

Η απόλαυση, όμως, καταλήγει σε βαρυστομαχιά και εσύ ψάχνεις απεγνωσμένα κάτι να πιείς να χωνέψεις. Να σας υπενθυμίσουμε, σε αυτό το σημείο, τη νέα τάση στη διατροφή που έχει κάνει θραύση.

Πολλοί σκεφτόμαστε τη Coca Cola, αλλά οι απόψεις διίστανται για τα ανθρακούχα ποτά. Γιατί μπορεί να προσφέρουν μια μικρή ευφορία όταν ρεύεσαι από μέσα σου και μια μεγάλη ευφορία όταν ρεύεσαι με όλη σου την ψυχή, αλλά δεν κάνουν κάτι παραπάνω. Κι αυτό γιατί όταν φτάσουν στο στομάχι σου και το ανθρακικό χάσει τη σύστασή του από τα διάφορα ένζυμα, αποτελούν απλά ένα ακόμα σιρόπι που πρέπει ο οργανισμός σου να πέψει.

Η πεπτική διαδικασία δεν μπορεί τόσο να επιταχυνθεί. Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που μπορούν να την καθυστερήσουν ή και να την διακόψουν. Διάβασε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να χωνέψεις στην κατάλληλη χρονική διάρκεια. Όχι τίποτα άλλο. Έχει μείνει αρκετή γαλοπούλα για να φας και το βράδυ.

Η λύση είναι μία και αυτή είναι το τσάι

Σίγουρα θες να πιείς έναν καφέ με πολλή ζάχαρη. Αλλά αυτό μόνο βοηθητικό δεν θα είναι. Αντιθέτως, ένα τσάι θα σε βοηθήσει σημαντικά στο να χωνέψεις το γεύμα. Ειδικά το ginger, το χαμομήλι και το peppermint tea είναι ιδιαίτερα χωνευτικά και θα σε βοηθήσουν πολύ. Ζεστά πάντα.

τσαι

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share