Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Λαμπερό δέρμα; 9 + 1 φρούτα που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να αστράφτει

Το ήξερες;

24 Δεκεμβρίου 2021 12:55
Λαμπερό δέρμα; 9 + 1 φρούτα που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να αστράφτει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φρούτα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και για τα οφέλη στην υγεία και την ψυχολογία μας. Μάλιστα, ένα άλλο καλό που μπορούν να προσφέρουν τα φρούτα είναι να προσφέρουν λάμψη στην επιδερμίδα μας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 10 φρούτα, τα οποία μπορούν να κάνουν το δέρμα μας να λάμπει.

Με την ευκαιρία δες εδώ ποιο είναι το φρούτο που καταπολεμά το άγχος.

Μήλα

Μπορεί να μην είναι ένα από αυτά τα καινούργια superfoods αλλά το κλασικό μήλο είναι από τα αγαπημένα του δέρματός σας. Για νεανική επιδερμίδα προτιμήστε τα κόκκινα τα οποία περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου ώστε να ενισχύσετε την ελαστικότητα του δέρματος.

Mύρτιλα

Αυτές οι μικρές μπλε μπαλίτσες περιέχουν πολύ περισσότερη δύναμη από ότι νομίζετε. Είναι φανταστική πηγή αντιοξειδωτικών και είναι πλούσια σε ίνες και βιταμίνη Α και C που μπορούν να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας.

Καρπούζι

Γλυκό και αναζωογονητικό με περισσότερο από 90% νερό στη σύστασή του αυτό το νόστιμο φρούτο θα ενυδατώσει το δέρμα σας εσωτερικά.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι από τις καλύτερες πηγές ποτάσιου, ενός μετάλλου που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας της υγρασίας του δέρματος. Το πολύ ξηρό δέρμα είναι κλασική ένδειξη έλλειψης ποτάσιου οπότε φροντίστε να περιλάβετε μια μπανάνα στην ημερήσια διατροφή σας.

Λαμπερό δέρμα: 9 + 1 φρούτα που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να αστράφτει

Ανανάς

Ο ανανάς έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιους πολιτισμούς ως φαρμακευτικό φυτό για χρόνια αφού είναι το μοναδικό φρούτο που περιέχει ένα ένζυμο που λέγεται βρομελίνη που καταπολεμά φλεγμονές και οιδήματα του δέρματος.

Φράουλες

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπολ με φράουλες; Φάτε χωρίς δεύτερη σκέψη και το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί. Αυτές οι κόκκινες μπουκιές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ελλαγικό οξύ που καταπολεμά τις βλάβες από τον ήλιο αλλά και τις ρυτίδες.

Λαμπερό δέρμα: 9 + 1 φρούτα που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να αστράφτει

Παπάγια

Η παπάγια είναι ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνη Α αλλά και ένζυμο Papaya is a fruit practically exploding with vitamin A and the enzyme παπαΐνης που βοηθά στη διάσπαση των ανενεργών πρωτεϊνών αλλά και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Ακτινίδιο

Είναι γεγονός ότι ο καρπός αυτός περιέχει την περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, βασικό συστατικό του δέρματος για ζωντάνια και λάμψη.

Ρόδι

Όπως και τα μύρτιλα έτσι και το ρόδι μπορεί επίσης να θεωρηθεί υπερτροφή. Περιέχει ισχυρές ενώσεις αντι-γήρανσης που θα βοηθήσουν στην τόνωση της αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος.

Κεράσια

Τα κεράσια, εκτός από το γεγονός ότι είναι πεντανόστιμα, έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο που βοηθούν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Λαμπερό δέρμα: 9 + 1 φρούτα που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να αστράφτει

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share