Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Μετάλλαξη Όμικρον: Ανατροπή με τα συμπτώματα που παρουσιάζει κανείς το πρώτο 48ωρο (Video)

Πλέον θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα!

23 Δεκεμβρίου 2021 14:41
Μετάλλαξη Όμικρον: Ανατροπή με τα συμπτώματα που παρουσιάζει κανείς το πρώτο 48ωρο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η απειλή της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού συνεχίζει και προκαλεί ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα, την ίδια στιγμή που αναμένονται τα δεδομένα, τα οποία θα δείξουν σε τι ποσοστό διαφεύγει της ανοσιακής απόκρισης.

Παράλληλα, ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα αρχικά στοιχεία που αφορούν στα συμπτώματα της μόλυνσης με το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, κατά το πρώτο 48ωρο.

Όπως φαίνεται είναι τελείως διαφορετικά από τα συμπτώματα τα οποία εκδηλώνει κάποιος που νόσησε με άλλα στελέχη, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός, η ανοσμία ή η αγευσία.

Πλέον τα συμπτώματα θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα!

Ειδικότερα αυτά είναι τα εξής:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρό λαιμό
  • Πονοκέφαλο
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα

Όπως εξήγησε σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορωνοϊό ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό. Τόνισε, μάλιστα, ο καθηγητής πως αν κάποιος έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος, θα ήταν καλό να κάνει ένα μοριακό (ιδανικά) τεστ και ύστερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση εφόσον το τεστ είναι αρνητικό.

Σοκαριστική αποκάλυψη για τη μετάλλαξη Όμικρον: Αποτελεσματική η τρίτη δόση της AstraZeneca;

Την ώρα που η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον έχει δημιουργήσει ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η AstraZeneca σπεύδει να διαβεβαιώσει για την προστασία της τριπλής δόσης του εμβολίου της.

Συγκεκριμένα, η φαρμακοβιομηχανία, παραπέμποντας σε στοιχεία από έρευνα του πανεπιστημίου Oxford, σημειώνει ότι οι τρεις δόσεις του εμβολίου της για τον κορονοϊό είναι αποτελεσματικές απέναντι στην Όμικρον.

εμβολιο-ομικρον

Όπως αναφέρεται, μετά τις τρεις δόσεις του εμβολίου της, τα επίπεδα εξουδετέρωσης κατά της Όμικρον είναι παρόμοια με εκείνα που δημιουργούνται κατά της μετάλλαξης Δέλτα με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Εν τω μεταξύ, μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ανέφερε ότι η Όμικρον σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας κατά τα 2/3 σε σύγκριση με τη Δέλτα.

Οι ειδικοί, αξιολογώντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σημειώνουν ότι η Όμικρον έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ ανησυχίες προκαλεί και ο κίνδυνος επαναμόλυνσης.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share