Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023

4 + 1 συνήθειες που έχουν οι χαρούμενoi άνθρωποι

Μήπως να τους αντιγράψουμε;

22 Δεκεμβρίου 2021 15:29
4 + 1 συνήθειες που έχουν οι χαρούμενoi άνθρωποι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάποιοι άνθρωποι έχουν έμφυτη την τάση να είναι χαρούμενοι, ενώ κάποιοι άλλοι χρειάζεται να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο. Όπως και να 'χει οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν ενσωματώσει στην καθημερινότητά τους κάποιες συνήθειες, οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή ενδορφινών, στην ευεξία και στην καλή διάθεση. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ ποια είναι η χώρα με τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο.

Έχουν βάλει τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους

Γιόγκα στο σπίτι, τρέξιμο ή βόλτα με το ποδήλατο, όποιο είδος άσκησης και αν προτιμάτε, η γυμναστική αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Εκτός από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ξεχνάτε ό,τι σας απασχολεί και εκτονώνεστε, ο οργανισμός σας παράγει ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

 4 + 1 συνήθειες που έχουν οι χαρούμενη άνθρωποι

Κάνουν «έξυπνες» διατροφικές επιλογές

Σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικές τροφές που θα σας κάνουν χαρούμενους στη στιγμή, υπάρχουν όμως τροφές που μπορούν να δώσουν μια πολύτιμη ώθηση στον οργανισμό σας και κατ΄ επέκταση να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι όταν τρεφόμαστε σωστά και ισορροπημένα, νιώθουμε περισσότερη ενέργεια. Τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, ο σολομός και ο λιναρόσπορος είναι μερικές από τις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας.

Εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα είναι να εκφράζετε με ειλικρίνεια τα συναισθήματά σας, θετικά ή αρνητικά, σε ένα κοντινό σας πρόσωπο που σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας πρέπει να βρει τη λύση στον προβληματισμό σας, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι έχετε τη δυνατότητα να εξωτερικεύσετε όσα νιώθετε, μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά.

Συμπεριφέρονται με ευγένεια

Ακόμη και στις χειρότερες ημέρες σας, μετατρέποντας την κακή σας διάθεση σε μια ευγενική χειρονομία ή ακόμα και ένα χαμόγελο, δεν θα κάνετε μόνο τους άλλους πιο χαρούμενους, αλλά και εσάς. Σε μια παλαιότερη μελέτη, που είχε δημοσιεύσει το Time, οι συμμετέχοντες που σκέφτηκαν με συμπόνια για τους άλλους ανθρώπους παρουσίασαν «μια συνολική αύξηση των θετικών συναισθημάτων, όπως χαρά, ηρεμία και ελπίδα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης».

Βγαίνουν για περπάτημα

Πληθώρα ερευνών υποστηρίζει τη θετική επίδραση της φύσης στην ψυχολογία μας. Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας στη Βαρκελώνη, οι ενήλικες που είχαν στενή επαφή με τη φύση κατά την παιδική τους ηλικία εμφανίζουν καλύτερη ψυχική υγεία και πιο θετικά συναισθήματα. Το περπάτημα στη φύση μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενους, τόσο λόγω της σωματικής άσκησης όσο και της απόλαυσης που προσφέρει η επαφή με το πράσινο.

 4 + 1 συνήθειες που έχουν οι χαρούμενη άνθρωποι

Πηγή: vita.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share