Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καρκίνος του εντέρου: Το μπαχαρικό που μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο

Η αντιφλεγμονώδης δράση και τα αντινεοπλασματικά αποτελέσματα

21 Δεκεμβρίου 2021 09:38
Καρκίνος του εντέρου: Το μπαχαρικό που μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος του εντέρου: Μια μελέτη του Robert E Carroll διαπίστωσε ότι το μπαχαρικό, κουρκουμίνη, που προέρχεται από το κουρκούμη, έχει «αντιφλεγμονώδη και αντινεοπλασματικά αποτελέσματα». Παράλληλα, δείτε εδώ πως θα καταλάβετε αν κάποιο σημάδι στο σώμα σας είναι επικίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου!

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, «η κουρκουμίνη μπορεί να μειώσει τον αριθμό ACF [Aberrant Crypt Foci] στους άνδρες, ενώ παρατηρήθηκε μείωση κατά 40% του αριθμού των βλαβών στο έντερο. Οι δυσπλαστικές κρύπτες, Foci είναι αδένες στο έντερο. Οι εν λόγω αδένες μπορούν να λειτουργήσουν ως πρόδρομοι του καρκίνου.

Τα ευεργετικά οφέλη της κουρκουμίνης

Μπορούν να μειώσουν φλεγμονές του εντέρου όπως η ελκώδη κολίτιδα. Μια μελέτη των ασθενών με εντερικές φλεγμονές διαπίστωσε ότι εκείνοι που κατανάλωναν 2 γραμμάρια κουρκουμίνης την ημέρα συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής τους αγωγής είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να παραμείνουν σε ύφεση από εκείνους που μόλις έλαβαν τα φάρμακά τους.

Η συμβολή στη μνήμη

Ο κουρκουμάς μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει και στη μνήμη. Οι ερευνητές έχουν αποφανθεί μέσω κλινικών δοκιμών ότι η λήψη 90 χιλιοστόγραμμων κουρκουμίνης δύο φορές την ημέρα πάνω από ενάμιση χρόνο θα μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση της μνήμης εξαιτίας των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε επίσης να διαδραματίσει ρόλο στη μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης Αλτσχάιμερ.

 Καρκίνος του εντέρου

Η αρωγή στην οστεοαρθρίτιδα

Είναι λογικό όταν πονάμε να καταναλώνουμε παρακεταμόλη, ιβουπροφαίνη κλπ. Ωστόσο, πριν την κατασκευή των προαναφερόμενων φαρμάκων στην Αρχαία Κίνα η κουρκουμίνη είχε χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της αρθρίτιδας.

Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κουρκούμη θα μπορούσε να μειώσει τον πόνο από την οστεοαρθρίτιδα. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να επιβεβαιωθεί αυτή η διαπίστωση.
Καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων

Λόγω της αντιφλεγμονώδης δράσης του, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κουρκουμάς μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων σε μεσήλικες και ηλικιωμένους ενήλικες.
Επίσης, η κουρκουμίνη μπορεί να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share