Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Προσοχή: Τι μπορεί να πάθεις από μία πατάτα που έχει πρασινίσει

Δώστε βάση!

20 Δεκεμβρίου 2021 16:24
Προσοχή: Τι μπορεί να πάθεις από μία πατάτα που έχει πρασινίσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όλους έχει συμβεί να έχει αγοράσει πατάτες και αυτές να έχουν φυτρώσει ή να έχουν πρασινίσει στην εξωτερική επιφάνεια. Οι περισσότεροι το αγνοούμε και τις χρησιμοποιούμε κανονικά.

Τώρα οι επιστήμονες έρχονται και μας προειδοποιούν ότι η συνήθης πρακτική να κόβουμε το κομμάτι που έχει αλλοιωθεί και να μαγειρέψουμε την υπόλοιπη πατάτα, είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.

Αν παρατηρήσετε ότι η πατάτα έχει αλλάξει χρώμα, σημαίνει ότι η πατάτα έχει αρχίσει και παράγει σολανίνη. Πρόκειται για μία πολύ τοξική ουσία, ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες.

πατάτες πράσινες

Η σολανίνη αρχίζει και παράγεται, όταν η πατάτα διατηρείται σε υγρά και σκοτεινά μέρη. Έχουν καταγραφεί μέχρι και θάνατοι από κατανάλωση πατάτας, κυρίως σε άτομα που τρέφονται αποκλειστικά με πατάτες.

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξετε και να καταφύγετε σε γιατρό, είναι οι έντονοι πόνοι στο στομάχι και η υπνηλία.

Η απόλυτη συνταγή για νόστιμες πατάτες φούρνου με βούτυρο

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα πιάτο νόστιμες πατάτες φούρνου; Και πόσο έξω μπορείς να πέσεις με ένα τέτοιο φαγητό; Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε την πιο νόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου με βούτυρο και δεντρολίβανο.

Δες πως θα τις φτιάξεις παρακάτω!

Υλικά

  • 20 πατάτες baby
  • 180 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 μικρά κλαδάκια δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάς να χαράσεις τις πατάτες αρκετές φορές (αφήνοντας ελάχιστη απόσταση από τη μία χαρακιά στην άλλη). Στη συνέχεια τις ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τις αφήνεις για 10 λεπτά περίπου. Έπειτα, τις στραγγίζεις και τις τοποθετείς στο πυρίμαχο σκεύος σου.

Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το βούτυρο με το λεμόνι και αφού το μίγμα ομογενοποιηθεί, περιχύνεις με αυτό τις πατάτες. Τέλος, αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις τα φύλλα από 3 κλαδάκια δεντρολίβανο και ψήνεις τις πατάτες για 1 ώρα.

Πριν τις σερβίρεις, μπορείς να τις αρωματίσεις με το υπόλοιπο δενδρολίβανο. Καλή σου όρεξη!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share