Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

3+1 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε μπάνιο

Ειδικά το 3ο δεν το γνωρίζαμε

17 Δεκεμβρίου 2021 16:10
3+1 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε μπάνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο περισσότερο περνούν τα χρόνια, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η διαβεβαίωση ότι το μπάνιο είναι ίσως και το πιο χαλαρωτικό πράγμα που υπάρχει στον κόσμο.

Η δύναμη που έχει το νερό να βγάζει από πάνω σου την κούραση και την πίεση που έχει συσσωρευτεί ολόκληρη τη μέρα είναι τέτοια που ώρες-ώρες αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο για μία δύσκολη μέρα.

Ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που το κρύο σε κάνει να θες να βρίσκεσαι διαρκώς κάτω από μία κουβέρτα, ένα ζεστό μπάνιο είναι απλά απολαυστικό και, άπαξ και μπεις, δύσκολα θες να κλείσεις τον διακόπτη και να πατήσεις στο παγωμένο πάτωμα και να νιώσεις τον αέρα γύρω σου.

Το ήξερες, όμως, ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό θα ήταν να αποφεύγεις να κάνεις κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου;

Καυτό νερό

καυτό νερό μπάνιο

Όταν κάνεις μπάνιο με καυτό νερό, αυτό αφαιρεί πολλά φυσικά έλαια από το δέρμα σου. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μένει πιο αφυδατωμένο, αφού του έχεις μειώσει του έχεις αφαιρέσει μέρος της ενυδάτωσής του.

Πολλή ώρα

Άλλο ένα πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην ενυδάτωση του δέρματος είναι το να μένεις για πολύ ώρα κάτω από το νερό. Ο χρόνος που ενδείκνυται είναι γύρω στα 8 λεπτά -όσο απολαυστικό κι αν είναι με το κρύο που κάνει μακριά από αυτό.

Σαμπουάν και ημι-βρεγμένα μαλλιά

Πριν τοποθετήσεις το σαμπουάν στο κεφάλι σου κι αρχίσεις να κάνεις μασάζ, βεβαιώσου ότι τα μαλλιά είναι καλά βρεγμένα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρησιμοποιήσεις πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που κανονικά θα χρειαζόσουν γιατί το προϊόν δε θα μπορεί να γλιστρήσει σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού.

Λούφα μπάνιου

μπάνιο πράγματα αποφεύγετε

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν λούφα στο μπάνιο, τότε προσπάθησε να μην το παρακάνεις. Πράγματι, μπορεί να είναι ιδανική για απολέπιση, όμως, παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει και μεγάλη εστία μικροβίων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share