Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκόρδο: Το μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του

Κι όμως σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου

16 Δεκεμβρίου 2021 16:19
Σκόρδο: Το μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκόρδο: Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του σκόρδου είναι να το ψιλοκόβετε, να το κόβετε σε φέτες ή να το λιώνετε και να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Αυτός ο χρόνος επιτρέπει σε ένα ένζυμο που βρίσκεται στο σκόρδο να αναμειγνύεται και να αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του σκόρδου και να παράγει αλισίνη.

σκόρδο αντικαρκινική δράση

Η αλισίνη είναι το ενεργό φυτοθρεπτικό που σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου.

Η θερμότητα καταστρέφει το ένζυμο που ευθύνεται για τον σχηματισμό της αλισίνης και γι’ αυτό τον λόγο είναι καλύτερα να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

3+1 έξυπνες χρήσεις του σκόρδου που πιθανόν δε γνωρίζετε

Το σκόρδο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά που έχει μια κουζίνα καθώς δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά. Εκτός όμως από την κουζίνα, ωστόσο, το σκόρδο αποτελεί ένα εργαλείο για την καθημερινότητα που μπορεί να σας λύσει τα χέρια, ενώ κάνει καλό και στην υγεία -διαβάστε εδώ το ισχυρό μείγμα για τον καθαρισμό καρδιακής απόφραξης-.

Δείτε μερικές χρήσεις του

Εντομοαπωθητικό

Το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό εντομοαπωθητικό και διώχνει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες από το σπίτι. Βάλτε μερικές σκελίδες στα παράθυρα και στα σημεία από όπου μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι.

έξυπνες χρήσεις σκόρδου

Λειτουργεί κατά της ακμής

Με τις αντιβιοτικές ιδιότητές του, το σκόρδο είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και πολλών άλλων δερματικών παθήσεων. Τρίψτε μια σκελίδα στο πρόσωπό σας και κυρίως στα σημεία όπου υπάρχει ακμή.

Λειτουργεί σαν κόλλα

Πάρτε μερικές σκελίδες σκόρδου λιώστε τις. Κρατήστε το ζουμί από το σκόρδο που λειτουργεί σαν κόλλα και αλείψτε το στο σημείο που θέλετε να κολλήσετε.

Το φυσικό φυτοφάρμακο

Γνωρίζατε ότι το σκόρδο λειτουργεί και σαν φυσικό φυτοφάρμακο; Υπάρχουν διάφορες συνταγές ανάλογα με την πάθηση του φυτού που θέλετε να αντιμετωπίσετε οι οποίες έχουν ως βάση το σκόρδο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share