Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως δυο μπανάνες τη μέρα

Δεν είχαμε ιδέα!

16 Δεκεμβρίου 2021 15:58
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως δυο μπανάνες τη μέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το υγιεινό φαγητό δεν είναι πάντα νόστιμο. Όμως, όσον αφορά τις μπανάνες, αυτό δεν ισχύει. Γι ‘αυτό είναι διπλά ευχάριστο να μάθουμε ότι όχι μόνο προσφέρουν γευστική ικανοποίηση αλλά και πολλά οφέλη για την υγεία σας.

1. Η αρτηριακή πίεση θα επανέλθει στο φυσιολογικό

Οι μπανάνες μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση χάρη στο γεγονός ότι περιέχουν περίπου 420 mg καλίου.

2. Το περιττό βάρος μειώνεται

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, πράγμα που σας κάνει να μην θέλετε να τρώτε άλλο μετά τη κατανάλωση τους.

Περιέχουν επίσης ένα είδος αμύλου που μειώνει την όρεξή και σταματά να την αύξηση τους βάρους. Μειώνει το επίπεδο της ζάχαρης στο αίμα σας και αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού σας στην ινσουλίνη. Εάν τα κύτταρα του σώματός σας δεν είναι ευαίσθητα στην ινσουλίνη, δεν μπορούν να απορροφήσουν τη γλυκόζη και το πάγκρεας σας αρχίζει να το παράγει σε μεγαλύτερες ποσότητες. Το αν το σώμα συσσωρεύει λίπος εξαρτάται από την παρουσία ινσουλίνης.

σώμα μπανάνες

3. Ο κίνδυνος αναιμίας μειώνεται

Η αναιμία προκαλεί ωχρότητα, κόπωση και δύσπνοια. Είναι το αποτέλεσμα της ελάττωσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του χαμηλού ποσοστού αιμοσφαιρίνης στο αίμα.

Οι μπανάνες περιέχουν πολύ σίδηρο, που διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης βιταμίνη Β6, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, βοηθώντας τους ανθρώπους με αναιμία.

4. Η πέψη βελτιώνεται

Οι μπανάνες χωνεύονται εύκολα και δεν ερεθίζουν τον γαστρεντερικό σωλήνα. Το ανθεκτικό άμυλο που περιέχεται στις μπανάνες δεν χωνεύεται και καταλήγει στο παχύ έντερο, όπου χρησιμεύει ως αποτελεσματικό θρεπτικό μέσο για υγιή βακτήρια.

Οι μπανάνες μπορούν να καταναλωθούν όταν ένα άτομο έχει γαστρίτιδα και καούρα, και αποκαθιστούν τα μέταλλα που χάνονται όταν ένα άτομο πάσχει από διάρροια.

5. Λιγότερο άγχος

Οι μπανάνες βελτιώνουν τη διάθεσή σας. Περιέχουν τρυπτοφάνη, η οποία απαιτείται από το σώμα μας για να παράξει σεροτονίνη (η «ορμόνη της ευτυχίας»).

Κατά μέσο όρο, κάθε μπανάνα περιέχει περίπου 27 mg μαγνησίου. Αυτό το μέταλλο είναι υπεύθυνο για την καλή διάθεση και σωστό ύπνο.

6. Θα καλυφθείτε από βιταμίνες

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6. Κατά μέσο όρο, μια μπανάνα περιέχει περίπου το 20% της καθημερινής σας ανάγκης για βιταμίνη Β6. Αυτό βοηθά το σώμα σας να παράγει ινσουλίνη, αιμοσφαιρίνη και αμινοξέα που απαιτούνται για τη δημιουργία υγιών κυττάρων.

Αν και συνήθως πιστεύουμε ότι τα πορτοκάλια και οι φράουλες περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C, οι μπανάνες περιέχουν στην πραγματικότητα το 15% της καθημερινής μας ανάγκης αυτής της σημαντικής ουσίας.

Η βιταμίνη C είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες (ενεργά μόρια με ανεπαρκή ηλεκτρόνια που μπορούν να καταστρέψουν τα κύτταρα του σώματος). Βοηθά επίσης να διατηρεί τα αιμοφόρα αγγεία υγιή και παράγει κολλαγόνο.

7. Τα ενεργειακά σας επίπεδα θα αυξηθούν

Το κάλιο που περιέχεται στις μπανάνες προστατεύει τους μύες σας από κράμπες, ενώ οι υδατάνθρακες σας παρέχουν αρκετή ενέργεια για να υπομείνετε μια βαριά προπόνηση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share