Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3+1 φυσικά γιατροσόφια για να εξαφανίσετε τα αντιαισθητικά σημάδια της ακμής και να επανορθώσετε την επιδερμίδα σας

Πείτε τέλος στον «εφιάλτη»

14 Δεκεμβρίου 2021 16:26
3+1 φυσικά γιατροσόφια για να εξαφανίσετε τα αντιαισθητικά σημάδια της ακμής και να επανορθώσετε την επιδερμίδα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σημάδια της ακμής είναι ενοχλητικά και αντιαισθητικά. Ευτυχώς, η φύση μας παρέχει τα κατάλληλα μέσα για να επιδιορθώσουμε την εμφάνιση της επιδερμίδας μας.

Γιατροσόφι #1 – Σπιτική κρέμα

Για το πρώτο γιατροσόφι θα χρειαστείτε σκόνη κανέλας και βιολογικό μέλι. Αναμείξτε μία κουταλιά από το κάθε συστατικό μέχρι να αποκτήσετε μια παχύρrευστη μάζα. Εφαρμόστε το στη προβληματική περιοχή και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να παρατηρήσετε αποτελέσματα.

Η κανέλα είναι αντιοξειδωτική που αντιστρέφει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, που είναι βασική αιτία κάθε είδους σημάδια δέρματος. Η κανέλα δρα και ως ήπιο λειαντικό, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και τα μικρόβια από την προβληματική περιοχή.

Το μέλι είναι φυσικό ενυδατικό και αντιοξειδωτικό που επουλώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος και επιδιορθώνει τον αποχρωματισμό από ακμή.

Γιατροσόφι #2 – Χυμός λεμονιού

ακμή γιατροσόφι χυμός λεμονιού

Για αυτό το γιατροσόφι θα χρειαστείτε βιολογικό χυμό λεμονιού. Τα οξέα στο χυμό λεμονιού είναι πολύ αποτελεσματικά στον αποχρωματισμό που προκαλείται από σημάδια ακμής. Το λεμόνι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, που είναι αντιοξειδωτικό και επουλώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος.

Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και μουλιάστε το μέσα σε χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε το βαμβάκι στην προβληματική περιοχή για 10 λεπτά και αφήστε το χυμό λεμονιού να δράσει στο πρόσωπό σας όλο το βράδυ. Το πρωί, πλύντε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Γιατροσόφι #3 – Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα, όπως η κανέλα, απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα. Αναμείξτε μαγειρική σόδα με νερό σε αναλογία 5:1 ώστε να σχηματιστεί παχύρρευστη πάστα. Εφαρμόστε τη πάστα στη προβληματική περιοχή και αφήστε να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε το ίδιο τρεις φορές εβδομαδιαίως μέχρι να παρατηρήσετε αποτελέσματα.

Γιατροσόφι #4 – Ελαιόλαδο

γιατροσόφι ελαιόλαδο ακμή

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και C, που βοηθάει την επούλωση των σημαδιών από ακμή. Το ελαιόλαδο είναι αντιμικροβιακό, που καθαρίζει το πρόσωπο και μειώνει πιθανά μελλοντικά ξεσπάσματα ακμής.

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου στα δάχτυλά σας και κάντε μασάζ στα σημάδια της ακμής για μερικά λεπτά πριν κοιμηθείτε. Αφήστε το λάδι να δράσει στο δέρμα σας για όλο το βράδυ και ξεπλύνετε το πρωί το πρόσωπό σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share