Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

4 + 1 tips για να μην πάρεις πίσω τα κιλά που έχασες

Αξίζει να τα εφαρμόσετε!

12 Δεκεμβρίου 2021 20:37
4 + 1 tips για να μην πάρεις πίσω τα κιλά που έχασες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αγώνας για απώλεια βάρους είναι πολύ δύσκολος και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και ψυχικός σθένος, ειδικότερα όταν πρόκειται για πολλά κιλά. Επομένως, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς μετά από έναν τόσο μεγάλο αγώνα, δεν θα ήθελε να ξαναπάρει πίσω τα κιλά που έχασε.

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές για να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το βάρος σου. Με την ευκαιρία δες εδώ 6+1 απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να χάσεις κιλά ενώ χαλαρώνεις.

Αναθεώρησε τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις το φαγητό

Αυτό μπορεί να έχει αποτελέσει ήδη ένα βήμα στην προσπάθειά σου μέχρι τώρα, αλλά αν δεν το έχεις κάνει, προσπάθησε πλέον να αντιμετωπίζεις την τροφή σαν απλό καύσιμο του σώματός σου, ώστε να απαλλαχτείς από αισθήματα όπως η ενοχή ή η ντροπή(που μπορεί να ένιωθες όσο ήσουν σε δίαιτα).

Κάνε νέους φίλους, αλλά μην ξεχάσεις και τους παλιούς

Αν για τους φίλους σου μία ευχάριστη βραδιά περιλαμβάνει παχυντικό φαγητό έξω και άφθονο αλκοόλ, καλό θα ήταν να προτείνεις εσύ κάποια πιο υγιεινή επιλογή ή να κάνεις νέους φίλους που θέλουν να είναι δραστήριοι και να ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Μείνε δραστήρια

Να φαντάζεσαι ότι το σώμα σου είναι σαν ένα αυτοκίνητο και ότι πρέπει να φτάσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων- βημάτων κάθε μέρα(περίπου 10.000 βήματα προτείνονται). Μαζί με την καθιερωμένη σου γυμναστική, μην ξεχνάς:-Μία φορά τη βδομάδα να πηγαίνεις στη δουλειά με τα πόδια ή με το ποδήλατο-Να περπατάς ή να κάνεις ποδήλατο μέχρι τη στάση του λεωφορείου αντί να οδηγείς-Όποτε προκύπτει δουλειά κοντά στο σπίτι σου να μην παίρνεις το αμάξι αλλά να περπατάς

Να ακολουθείς τον κανόνα 80/20

Αυτό σημαίνει 80% του καιρού να τρως υγιεινά φαγητά και 20% του καιρού να επιτρέπεις στον εαυτό σου να απολαμβάνει κάποια υγιεινά παραστρατήματα, όπως λίγο κρασί, μαύρη σοκολάτα ή μία γρανίτα. Είναι η ισορροπία στον τρόπο ζωής που σου επιτρέπει να αισθάνεσαι σιγουριά στις καθημερινές διατροφικές επιλογές σου.

4 + 1 tips για να μην πάρεις πίσω τα κιλά που έχασες

Κάνε υγιεινό τρόπο ζωής

Απόβαλλε την έννοια του «χάνω κιλά» και άλλαξε τη νοοτροπία σου στο «Η ζωή μου είναι υγιεινή και δραστήρια, μέρος της οποίας αποτελεί η καλή διατροφή κάθε μέρα. Θέλω η ζωήμου να είναι η πιο υγιεινή και ζωντανή που μπορεί να υπάρξει, ώστε να νιώθω κι εγώ υπέροχα!».

Μπορεί να ακούγεται λίγο ανόητο να το επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου, αλλά μάντεψε, πραγματικά μπορείς να το καταφέρεις! Να είσαι υπερήφανη για τον εαυτό σου και για όλες τις επιτυχίες που θα έχεις στο μέλλον!

Πηγή: shape.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share