Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αδιανόητο: Ήπιε λεμόνι με μαγειρική σόδα και δεν πίστευε στα μάτια του

Mια από τις πιο διάσημες θεραπείες όλων των εποχών

12 Δεκεμβρίου 2021 15:56
Αδιανόητο: Ήπιε λεμόνι με μαγειρική σόδα και δεν πίστευε στα μάτια του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο συνδυασμός λεμονιού με μαγειρική σόδα μπορεί να ακούγεται περίεργος, αλλά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος παρενεργειών και μάλιστα είναι πολύ αποτελεσματικός και ευεργετικός για την υγεία μας, καθώς μπορούν να μας προστατεύσουν και από θανατηφόρες ασθένειες. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις σπιτικό καθαριστικό προϊόν με λεμόνι.

Πρόκειται, μάλιστα, για μια από τις πιο διάσημες θεραπείες όλων των εποχών. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό με λίγη μαγειρική σόδα και λεμόνι θα αλκαλοποιήσουμε το σώμα μας, προσφέροντας μερικά απίθανα οφέλη στην υγεία μας.

Τα οφέλη που λαμβάνουμε με μαγειρική σόδα και λεμόνι στην υγεία μας

Υπάρχει μερική αμφισβήτηση γύρω από αυτήν την θεραπεία. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αντιμετωπίζεται ως πανάκεια. Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι πρόκειται για ένα απλό ρόφημα και δεν θα πρέπει να του αποδίδουμε θαυματουργές ιδιότητες ή να περιμένουμε ότι αυτό θα θεραπεύσει κάτι σοβαρό.

Πρέπει να θυμόμαστε να το παίρνουμε για αυτό που είναι: το μείγμα μαγειρική σόδα και λεμόνι αποτελεί ένα συμπλήρωμα που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση βασικών σωματικών λειτουργιών, να προωθήσει την ευεξία και την απώλεια βάρους, να καταπολεμήσει την φλεγμονή και να αποτοξινώσει… αλλά δεν πρόκειται να θεραπεύσει τον καρκίνο. Προσφέρει οφέλη; Βεβαίως. Όμως θυμηθείτε να παίρνετε συμπληρώματα σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνονται από τον γιατρό σας και με μέτρο.

Οφέλη

Η υγεία των νεφρών

Ίσως να είστε ένας από τους ανθρώπους που πάσχουν από τα νεφρά τους ή αντιμετωπίζουν προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, πέτρες στα νεφρά ή τα νεφρά σας υπολειτουργούν. Κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να υπονομεύσει την υγεία σας, αλλά υπάρχει μια απλή θεραπεία που μπορείτε να λαμβάνετε μετά από κάθε γεύμα: ένα ποτήρι νερό με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Αυτή η θεραπεία θα αυξήσει το pH του σώματός σας, αλκαλοποιώντας το. Η λειτουργία των νεφρών σας θα βελτιωθεί κι αυτά θα μπορούν να φιλτράρουν πιο σωστά το αίμα, αφήνοντας λιγότερες ακαθαρσίες στην ουροδόχο κύστη, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.

Αυτή η θεραπεία, που συνιστάται από πολλούς νεφρολόγους όπως έδειξε και η μελέτη του δρ Ione de Brito-Ashurst για την πρόσληψη μαγειρικής σόδας, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των σωματικών λειτουργιών σας και θα βελτιώσει την ευεξία σας. Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, συσσωρεύονται πάρα πολλά οξέα στο σύστημα: αυτή η αλκαλική θεραπεία θα εξουδετερώσει τα οξέα. Θα σας κάνει καλό.

Αδιανόητο: Ήπιε λεμόνι με μαγειρική σόδα και δεν πίστευε στα μάτια του

Καλύτερη πέψη

Οι γιαγιάδες μας πάντα έλεγαν ότι για τα προβλήματα πέψης δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Αν προσθέσουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, οι τροφές αφομοιώνονται καλύτερα, καταπολεμώντας τα οξέα που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι και τον οισοφάγο, το φούσκωμα και την τρομακτική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Έτσι, θα έχετε μια ήπια πέψη σύμφωνα και με το WebMD.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν το σώμα σας πάσχει από αυξημένα επίπεδα οξέων και χρειάζεστε τη θεραπεία με την μαγειρική σόδα, ρίξτε μια ματιά στην πέψη σας. Αν είναι βαριά και συνοδεύεται από πρήξιμο ή πηγαίνετε για πολύ ώρα στην τουαλέτα ή πάσχετε από δυσκοιλιότητα, μην διστάσετε να ξεκινήσετε αυτήν τη θεραπεία. Ξεκινήστε την για να καθαρίσετε το έντερό σας από τις τοξίνες και για τη ζύμωση της τροφής. Μην παίρνετε ποτέ μαγειρική σόδα μέσα σε 2 ώρες μετά από κάποιο φάρμακο και μη δίνετε τη θεραπεία σε παιδιά κάτω των 6 ετών αν δε σας το πει ο παιδίατρός σας.

Για ένα υγιές ήπαρ

Όπως αναφέρει και ο δρ Victor Marchione, αυτό το αλκαλικό τονωτικό μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία του ήπατος. Δρα σαν καταλύτης βοηθώντας το ήπαρ να καθαρίζει το σώμα πιο αποτελεσματικά. Να θυμάστε ότι το συκώτι είναι σαν ένα εργαστήριο του σώματος που αποτοξινώνει, καθαρίζει το αίμα και συνθέτει βιταμίνες κι ένζυμα. Το να πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι νερό με μαγειρική σόδα και λεμόνι με άδειο στομάχι, σας παρέχει βιταμίνη C κι αντιοξειδωτικά. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε το συκώτι σας υγιές, ώστε να λειτουργεί σωστά.

Απώλεια βάρους

Ψάχνετε κάτι που να ενισχύσει τη δίαιτά σας ώστε να χάσετε βάρος; Τότε μην ψάχνετε άλλο. Σε άδειο στομάχι, δοκιμάστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό με το χυμό μισού λεμονιού κάθε μέρα. Αυτή η θεραπεία θα καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες και τα ξένα στοιχεία που προκαλούν φλεγμονές, βλάβη στα έντερα και κατακράτηση υγρών. Αυξάνοντας το pH σε ένα αλκαλικό επίπεδο, προωθείται η καύση του λίπους και κατ’ επέκταση η απώλεια βάρους. Όπως αναφέρει η δρ Melinda Ratini, υπάρχουν λίγες αρχικές ενδείξεις για τα παραπάνω.

Πως καταναλώνεται η μαγειρική σόδα με λεμόνι

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να καταναλώσετε μαγειρική σόδα και λεμόνι είναι το πρωί με άδειο στομάχι. Το νερό θα πρέπει να είναι ζεστό, ούτε καυτό, ούτε κρύο. Μόνο μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα εντελώς διαλυμένη σε νερό μαζί με χυμό από μισό λεμόνι ή λιγότερο. Αυτή η θεραπεία είναι ιδανική για αποτοξίνωση, για απώλεια βάρους και για τη φροντίδα του ήπατος. Αν κάνετε αυτή τη θεραπεία για τα νεφρά σας, καταναλώστε μισό ποτήρι μετά από δυο κύρια γεύματα της ημέρας.

Να έχετε στο μυαλό σας, ότι δεν θα πρέπει να υιοθετήσετε αυτή τη θεραπεία αν έχετε υψηλά επίπεδα άγχους λόγω του νατρίου που περιέχει. Θα πρέπει επίσης να περιορίσετε τη χρήση αυτής της θεραπείας αν πάσχετε από γαστρίτιδα, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία. Να θυμάστε ότι είναι μια καλή θεραπεία για να προωθήσετε την καθημερινή σας ευεξία, αλλά δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζετε σαν «θαυματουργή” πανάκεια. Να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας πριν ακολουθήσετε αυτή τη θεραπεία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share