Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Ποιοι δεν πρέπει να καταναλώνουν μπανάνες!

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

8 Δεκεμβρίου 2021 19:54
Μεγάλη προσοχή: Ποιοι δεν πρέπει να καταναλώνουν μπανάνες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιαμφισβήτητα, οι μπανάνες είτε πιο άγουρες είτε πιο ώριμες, αποτελούν αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν πρέπει να τις καταναλώνουν.

Ξεκίνα το πρωινό σου με μια μπανάνα και ένα ζεστό ποτήρι νερό! Ο λόγος; Θα σε εκπλήξει

«Η κατανάλωση μπανανών για άτομα με γαστρίτιδα είναι απαραίτητη για την εξουδετέρωση της oξύτητας του στομάχου και τη μείωση της καούρας, ωστόσο, σε περίπτωση εντερικών ασθενειών στο οξύ στάδιο, είναι καλύτερα να αποφεύγουμε αυτό το προϊόν» υποστήριξε η διατροφολόγος Τατιάνα Ραζουμόβσκαγια.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι πράσινες άγουρες μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και έτσι μπορεί να λειτουργήσουν ως διουρητικό.

μπανανεσ

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε ώριμες μπανάνες

Οι ώριμες μπανάνες έχουν καθαρτική δράση, επομένως είναι επιβλαβείς για άτομα με εντερικές διαταραχές ή γαστρεντερικές παθήσεις στο οξύ στάδιο, διότι μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα ή τυμπανισμό.

Ο ειδικός σημείωσε, επίσης, ότι μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους παρέχει αρκετή ενέργεια για μια 60λεπτη προπόνηση ενδυνάμωσης ή σκληρή σωματική εργασία.

«Εάν τα φρούτα είναι αποξηραμένα, η περιεκτικότητά τους σε θερμίδες θα πενταπλασιαστεί» κατέληξε η διατροφολόγος Τατιάνα Ραζουμόβσκαγια.

Πηγή: pronews.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share