Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όλη η αλήθεια για το λεμόνι στην εγκυμοσύνη - Επιτρέπεται ή όχι;

Οι ειδικοί απαντούν!

8 Δεκεμβρίου 2021 19:00
Όλη η αλήθεια για το λεμόνι στην εγκυμοσύνη - Επιτρέπεται ή όχι;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά την εγκυμοσύνη αλλάζουν πολλές διατροφικές συνήθειες και γινόμαστε περισσότερο επιφυλακτικές στο τι κάνει να τρώμε και τι όχι.

Μία από τις συχνές ερωτήσεις των εγκύων στο γιατρό τους είναι αν επιτρέπεται η κατανάλωση λεμονιού καθώς ως γνωστόν ανακουφίζει την πρωινή αδιαθεσία αλλά και τη ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με το βιβλίο Lemon Health Benefits του Chris Shaw, μία φέτα λεμονιού χωρίς φλούδα περιέχει σχεδόν 17 θερμίδες και είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, όπως νιασίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, Β 6, και ριβοφλαβίνη. Λόγω των θρεπτικών συστατικών αλλά και της ικανότητας να καταπραΰνει την πρωινή αδιαθεσία, το λεμόνι μπορεί να συμπεριληφθεί άφοβα στη διατροφή της εγκύου. Σε αυτό το σημείο, να σας υπενθυμίσουμε τη διατροφή που ακολούθησε η Κατερίνα Στικούδη μετά την εγκυμοσύνη της.

λεμόνι-1

Ισχύει όμως το ίδιο και για τον χυμό λεμονιού;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ναι, είναι ασφαλές να καταναλώνει μία έγκυος χυμό λεμονιού αλλά με μέτρο. Επίσης είναι προτιμότερο να πίνετε φρέσκο χυμό λεμονιού αντί κονσερβοποιημένο και να τον αναμειγνύετε με λίγο χλιαρό νερό.Ο χυμός λεμονιού έχει όξινο χαρακτήρα και έτσι βοηθά στη διάσπαση της τροφής, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως καούρα και φούσκωμα. Η κατανάλωση νερού με λεμόνι βοηθά επίσης στην ορθή εξάλειψη των ξένων βλαβερών στοιχείων, στην πρόληψη της διάρροιας και δυσκοιλιότητας.

Η εύρυθμη λειτουργία της πεπτικού συστήματος είναι σημαντική καθώς η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι πιο αποτελεσματική. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ανάμειξη λίγο λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό.

Ωστόσο, επειδή το λεμόνι βοηθάει στη γρήγορη αποτοξίνωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας, πόσες φορές και με ποιο τρόπο μπορείτε να πίνετε χυμό λεμονιού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share