Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Κορίτσια προσοχή: Αυτό τα 6 πράγματα, δεν πρέπει με τίποτα να τα κάνετε μία ημέρα πριν από το ρεβεγιόν

Δώστε βάση

8 Δεκεμβρίου 2021 13:16
Κορίτσια προσοχή: Αυτό τα 6 πράγματα, δεν πρέπει με τίποτα να τα κάνετε μία ημέρα πριν από το ρεβεγιόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιορτές πλησιάζουν και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θέλουμε να είμαστε λαμπεροί την ημέρα του ρεβεγιόν. Για αυτόν το λόγο πολλές φορές ψάχνουμε για νέα καλλυντικά, χρησιμοποιούμε προϊόντα μαυρίσματος και ενισχύουμε την beauty ρουτίνα μας με μάσκες απολέπισης.

Ωστόσο, για να αποφύγουμε τραυματισμούς και κοκκινίλες την ημέρα του ρεβεγιόν, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να κάνουμε μία ημέρα πριν. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου.

Ποια πράγματα δεν πρέπει να κάνουμε μία ημέρα πριν από το ρεβεγιόν

Όχι σύνθεση με υψηλή συγκέντρωση ρετινόλης

Δεν εφαρμόζουμε το προηγούμενο βράδυ μια σύνθεση με υψηλή συγκέντρωση ρετινόλης, αν δεν την έχει συνηθίσει η επιδερμίδα μας. Ναι μεν, η ρετινόλη προσφέρει λάμψη, συμβάλλει στη μείωση ρυτίδων και στη σφριγηλότητα. Ωστόσο, είναι ένα ισχυρό ενεργό συστατικό που ενδέχεται να δημιουργήσει ερεθισμούς όταν εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Τι κάνουμε: Ξεκινάμε την εφαρμογή της σύνθεσης τουλάχιστον 3 βδομάδες πριν από το ρεβεγιόν. Έτσι έχουμε χρόνο να αναπροσαρμόσουμε τη συχνότητα χρήσης της, αν διαπιστώσουμε ερεθισμούς.

Όχι χημική απολέπιση

Δεν κάνουμε χημική απολέπιση ή άλλες διεργασίες που χρειάζονται χρόνο για να επουλωθεί το δέρμα.

Κορίτσια προσοχή: Αυτό δεν πρέπει να το κάνετε με τίποτα μία ημέρα πριν από το ρεβεγιόν

Δεν πειράζουμε μαύρα στίγματα και σπυράκια

Δεν πειράζουμε μαύρα στίγματα και σπυράκια, γιατί μπορεί να μολύνουμε την περιοχή ή να αφήσουμε σημάδια στην επιδερμίδα.

Μακριά από υπερβολές

Δεν υπερβάλλουμε με την απολέπιση με σκραμπ. Το έντονο κι επίμονο τρίψιμο μπορεί να δημιουργήσει μικροτραυματισμούς και κοκκινίλες, που ενδεχομένως να μην μπορούν να καλυφθούν με το μακιγιάζ.

Αποφυγή νέων καλλυντικών που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει

Αποφεύγουμε νέες καλλυντικές συνθέσεις που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει το δέρμα μας. Τo ίδιο ισχύει και για τη βαφή μαλλιών.

Όχι στα προϊόντα μαυρίσματος

Αποφεύγουμε τα αυτομαυριστικά προϊόντα, γιατί σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, δεν προλαβαίνουμε να το διορθώσουμε. Μπορούμε, βέβαια να καλύψουμε το λάθος, αλλά συνήθως αυτό απαιτεί αρκετό make up υψηλής καλυπτικότητας και προσοχή για να μην αλλοιωθεί ή λεκιάσει τα ρούχα.

Τι κάνουμε: Αν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα κολακευτικό μπρονζέ χρώμα, τότε κάνουμε αυτομαύρισμα μία βδομάδα πριν από την έξοδό μας. Εναλλακτικά, για ένα πρόσκαιρο οπτικό εφέ, αναμειγνύουμε μια ενυδατική λοσιόν σώματος με σταγόνες υγρού μπρόνζερ.

Πηγή: vita.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share