Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Μύθος τα 8 με 10 ποτήρια νερό ημερησίως! - Ένας εύκολος τρόπος για να υπολογίσεις πόσο νερό χρειάζεσαι!

Μάθετε πώς

7 Δεκεμβρίου 2021 15:55
Μύθος τα 8 με 10 ποτήρια νερό ημερησίως! - Ένας εύκολος τρόπος για να υπολογίσεις πόσο νερό χρειάζεσαι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάποιοι λένε ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό, άλλοι πως χρειάζονται σίγουρα δύο λίτρα και άλλοι κάτι παραπάνω.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Το 8-10 ποτήρια ή τα δύο λίτρα είναι μύθος, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες οι οποίοι εξαρτώνται από παράγοντες, όπως το ύψος, το βάρος, τα προβλήματα υγείας κ.α.. Είναι λογικό, λοιπόν, ένας άνθρωπος 45 κιλά να μην πίνει την ίδια ποσότητα νερού με ένα που είναι 86.

Μύθος τα 8 με 10 ποτήρια νερό

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να υπολογίσετε πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα είναι να διαιρέσετε το βάρος σας με τον αριθμό 30. Αν για παράδειγμα, είστε 60 κιλά, πρέπει να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα, ενώ αν είστε 80 κιλά, πρέπει να πίνετε 2,6 λίτρα, την ημέρα.

Το νερό είναι άκρως σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και μην ξεχνάτε πως τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες του οργανισμού για ενυδάτωση αυξάνονται.

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νερό της βρύσης

  • Ξέρεις τι μπορεί να περιέχει το νερό της βρύσης;

Υπάρχουν ανησυχίες για τα μέταλλα που περιέχονται στο νερό, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος. Κύρια πηγή ρύπανσης από μόλυβδο είναι τα συστήματα διανομής νερού. Το αρσενικό μπορεί να βρεθεί στο νερό από τις συμβατικές καλλιέργειες, από βιομηχανικούς ρύπους και φυτοφάρμακα και βιολογικούς οργανισμούς, όπως η άλγη και τα βακτήρια. Γι’ αυτό οι φορείς κάνουν απολύμανση και χλωρίωση του νερού και προσφέρουν πόσιμο νερό απαλλαγμένο από αυτά. Επίσης, το νερό βρωμίζει, κυρίως από φαρμακευτικά προϊόντα ή προϊόντα προσωπικής φροντίδας που καταλήγουν στα συστήματα ύδρευσης. Ωστόσο τα πραγματικά προβλήματα του πόσιμου νερού είναι το χλώριο και τα ιζήματα που μεταφέρονται στο νερό. Σύμφωνα με πλήθος ερευνών, η κατανάλωση χλωριωμένου νερού θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, καθώς η παρουσία χλωρίου στο νερό που πίνουμε έχει συνδεθεί με πολλές και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις για τον άνθρωπο.

  • Ξέρεις πόσο παλιοί είναι οι σωλήνες νερού του σπιτιού σου;

Μάθε αν χρησιμοποιήθηκαν σωλήνες μολύβδου ή ακόμα και συγκολλητικό υλικό που περιέχει μόλυβδο κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Το νερό που ταξιδεύει μέσα από ένα πεπαλαιωμένο σύστημα ύδρευσης, περιέχει σκουριά και βρωμιά, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο ποτήρι σου μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών. Διάβασε σχετικά: Σε «φουσκώνει» το νερό που πίνεις στην προπόνηση; Τι κάνεις λάθος;

  • Ξέρεις ότι τα φίλτρα νερού μπορούν να σε βοηθήσουν;

Το πόσιμο εμφιαλωμένο νερό δεν είναι ακριβώς η απάντηση στο τι νερό να πίνεις. Αλλά ένα φίλτρο στη βρύση μπορεί να σε βοηθήσει και να σου προσφέρει καθαρό νερό. Η αγορά σήμερα έχει πολλές εταιρείες που πουλούν φίλτρα. Επίλεξε φίλτρο για τις πραγματικές ανάγκες του πόσιμου νερού, δηλαδή για την αφαίρεση της γεύσης και της οσμής του χλωρίου και τη συγκράτηση των ιζημάτων. Αναζήτησε φίλτρα επώνυμα και πιστοποιημένα, όχι απλώς ελεγμένα. Πολλά φίλτρα της αγοράς δηλώνουν «ελεγμένα» σύμφωνα με πρότυπα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πιστοποιηθεί για την ποιότητά τους. Τέλος, εξασφάλισε ότι το φίλτρο νερού θα αντικαθίσταται τη σωστή χρονική στιγμή από εκπαιδευμένο εκπρόσωπο της εταιρίας που πραγματοποίησε την εγκατάστασή του.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share