Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα φρούτα τα οποία μπορούν να βλάψουν την υγεία σας

Ποια πρέπει να αποφύγετε;

6 Δεκεμβρίου 2021 14:37
Αυτά είναι τα φρούτα τα οποία μπορούν να βλάψουν την υγεία σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί τα φρούτα και τα λαχανικά να περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά αλλά αυτό που δεν γνωρίζατε είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβή για το ανθρώπινο σώμα. Γνωρίζατε ότι περίπου το 41% των μη βιολογικών λαχανικών και το 70% των μη οργανικών φρούτων περιέχουν κατάλοιπα φυτοφαρμάκων; Επίσης δείτε ποια είναι τα 12 πιο βρώμικα φρούτα που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Συγκεκριμένα αυτό αναφέρθηκε από τη ΜΚΟ Generations Futures. Τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στη γεωργία για να βοηθήσουν στη διαδικασία ανάπτυξης και να απομακρύνουν τα ανεπιθύμητα σφάλματα, έντομα και παράσιτα. Η εταιρεία ανέλυσε 19 τύπους φρούτων και 33 είδη λαχανικών. Τα ευρήματά τους; Περίπου το 41% των λαχανικών και το 70% των φρούτων περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων!

Τα φρούτα και τα λαχανικά που πλήττονται περισσότερο

Ως αποτέλεσμα της μελέτης, το σέλινο έδειξε ότι έχει τα πιο συγκεντρωμένα ίχνη φυτοφαρμάκων με σχεδόν 84%! Τα φρέσκα βότανα είχαν περίπου 74,5% και τα αντιδραστικά / ραδίκια είχαν 73%. Για τα φρούτα, τα σταφύλια είχαν 89%, τα μανταρίνια (88,4%), τα κεράσια (87,7%) και το γκρέιπφρουτ (85,7%) κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις.

φρούτα μανταρίνια υγεία

Τα λιγότερο επηρεασμένα φρούτα και λαχανικά

Ως αποτέλεσμα της μελέτης, τα λαχανικά που επηρεάστηκαν λιγότερο από τα φυτοφάρμακα ήταν καλαμπόκι (1,9%), σπαράγγια (3%), παντζάρια (4,4%) και κουνουπίδι (6%). Για τα λιγότερο επηρεασμένα φρούτα: αβοκάντο (23,1%), ακτινίδια (27,1%), δαμάσκηνα (34,8%) και σμέουρα / σταφίδες (52,1%).

Ποιες είναι οι συνέπειες εάν συνεχίσετε να τρώτε τρόφιμα που περιέχουν επιβλαβή φυτοφάρμακα;

Αν και οι επιπτώσεις στην υγεία των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων είναι δύσκολο να προσδιοριστούν ποσοτικά, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι τοξικές για τον άνθρωπο. Το Generations Futures δηλώνει: «Οι επιδράσεις, ακόμη και μικρές ποσότητες αυτών των τοξικών, μικτών ή / και για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα υγείας: νευρολογικές ή συμπεριφορικές διαταραχές, ανάπτυξη, καρκίνος, διαταραχές γονιμότητας ή αναπαραγωγή.

Συνιστάται να πλένετε και να ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά. Είναι στο δέρμα που συγκεντρώνει τα φυτοφάρμακα, αλλά δυστυχώς είναι επίσης σε αυτό το δέρμα που συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά ».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share