Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι είναι η δίαιτα της Σταχτοπούτας που υπόσχεται ιδανικές αναλογίες

Δοκίμασε την!

6 Δεκεμβρίου 2021 14:08
Τι είναι η δίαιτα της Σταχτοπούτας που υπόσχεται ιδανικές αναλογίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι ξέρουμε το παραμύθι με τη Σταχτοπούτα που μεταμορφώνεται σε πριγκίπισσα και βρίσκει τον πρίγκιπα των ονείρων της. Τώρα πλέον ήρθε μια νέα, ειδική δίαιτα για τις γυναίκες που θέλουν να αδυνατίσουν και να της μοιάσουν.

Η δίαιτα της Σταχτοπούτας είναι ένα νέο trend που ξεκίνησε από την Ιαπωνία και και εξαπλώθηκε αμέσως στο Twitter. Στην ουσία, ενθαρρύνει τους ανθρώπους, και κυρίως τις γυναίκες, να φτάσουν στα κιλά της Σταχτοπούτας για να δείχνουν όμορφες και αδύνατες σαν... πριγκίπισσες.

Ωστόσο, η δίαιτα αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς μόνο υγιεινή και ασφαλής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συγκεκριμένα, για να υπολογίσεις τα κιλά που πρέπει να έχεις, πρέπει να πάρεις το ύψος σου σε μέτρα, να το τετραγωνίσεις και στη συνέχεια να το πολλαπλασιάσεις με το 18, σύμφωνα με το Revelist. Αυτό ισοδυναμεί με τον δείκτη μάζας σώματος (BMI) του 18, που τοποθετεί τους ανθρώπους στην λιποβαρή κατηγορία της κλίμακας του BMI.

 δίαιτα της Σταχτοπούτας

Ευτυχώς, οι περισσότεροι χρήστες του Twitter συνειδητοποίησαν ότι είναι πολύ κακή ιδέα, καθώς έβγαζε σε γυναίκες ότι έπρεπε να ζυγίζουν γύρω στα 45 κιλά.

Η Gina Keatly, διατροφολόγος-διαιτολόγος από τη Νέα Υόρκη, επιβεβαιώνει: «Δεν είναι δίαιτα αλλά ένας μη ρεαλιστικός στόχος για μέγεθος σώματος και βάρος που μπορούν να βλάψουν την υγεία σου. Το να είσαι λιποβαρής, είναι τόσο κακό όσο το αν είσαι υπέρβαρος»

Με δείκτη μάζας σώματος κάτω του 18, προσθέτεις στρες στο καρδιαγγειακό σου σύστημα καθώς το σώμα σπάει τους μύες για να τους χρησιμοποιήσει σαν καύσιμο. Η καρδιά είναι φτιαγμένη από μύες και αν κάνεις εξαντλητική δίαιτα για να φτάσεις αυτά τα κιλά, αποδυναμώνεις την καρδιά σου.

Ακόμη, μπορεί να εξασθενίσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, κάνοντάς σε ευάλωτη στις αρρώστιες και στην ασταθή παραγωγή ορμονών. Η μη παραγωγή οιστρογόνων μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση αλλά και να νιώθεις εξαντλημένη όλη την ώρα.

Φυσικά, μπορεί να κάνει άνω κάτω την πνευματική και συναισθηματική σου υγεία.

Το χειρότερο είναι ότι στέλνει ένα πολύ κακό και λάθος μήνυμα στα κορίτσια, ότι το skinny είναι καλύτερο.

Ωστόσο, πλέον, αυτή η ιδέα ανήκει στο παρελθόν. Μπορεί οι πριγκίπισσες της Disney κάποτε να είχαν μέση δαχτυλίδι, αλλά σήμερα υπάρχουν σε όλους τους σωματότυπους και τα χρώματα, ενώ αυτό που προάγουν είναι η αποφασιστικότητα, το θάρρος, η χάρη και η ανεξαρτησία.

Και όλα αυτά είναι πολύ καλύτερα από το να λιμοκτονείς για κάποια μη ρεαλιστική και ξεπερασμένη ιδέα της ομορφιάς.

Πηγή: youweekly.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share