Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτή είναι η πρώτη της «φωτογραφία»

Οι διαφορές της με τη μετάλλαξη Δέλτα

5 Δεκεμβρίου 2021 12:15
Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτή είναι η πρώτη της «φωτογραφία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην αποτύπωση σε «φωτογραφία» της μετάλλαξης Όμικρον προχώρησαν επιστήμονες από το νοσοκομείο Bambino Gesu στη Ρώμη. Στην τρισδιάστατη «φωτογραφία» που μοιάζει με απόπειρα χαρτογράφησης της μετάλλαξης Όμικρον αποτυπώνονται οι πολλές περισσότερες μεταλλάξεις σε σχέση με την Δέλτα που συγκεντρώνονται στην πρωτεΐνη-ακίδα με την οποία ο κορονοϊός εισβάλει στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.

«Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι μεταλλάξεις αυτές είναι πιο επικίνδυνες, απλά ότι ο κορωνοϊός έχει προσαρμοστεί περισσότερο στον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργώντας μια καινούργια μετάλλαξη» σημείωσαν στην ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες του ιταλικού νοσοκομείου. Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά, καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα «Όμικρον» στην Αθήνα.

Όπως τόνισαν «οι υπόλοιπες μελέτες θα μας πουν αν αυτή η προσαρμογή είναι ουδέτερη, λιγότερο επικίνδυνη ή πιο επικίνδυνη». Η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε στην αναζήτηση μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη-ακίδα εξήγησε η καθηγήτρια κλινικής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου του Μιλάνο και ερευνήτρια στο ιταλικό νοσοκομείο, Κλαούντια Αλτέρι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν για τη «φωτογραφία» τις γενετικές αλληλουχίες που βρίσκονται ήδη στη διάθεση της επιστημονικής κοινότητας για την μετάλλαξη Όμικρον και προέρχονται από την «Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share