Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Δώστε προσοχή: Αυτή η τροφή βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου

Το έχουμε όλοι σπίτι μας!

1 Δεκεμβρίου 2021 11:59
Δώστε προσοχή: Αυτή η τροφή βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου είναι πολύ σημαντική και υπάρχει μία τροφή που θα σε βοηθήσει να τον ενισχύσεις. Πρόκειται για μία τροφή που όλοι έχουμε σπίτι μας και δεν είναι άλλη από τα αυγά. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ 8+1 τροφές που τρώμε καθημερινά και καταστρέφουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αυγά ευνοούν τη λειτουργία του εγκεφάλου καθώς περιέχουν όλα τα συστατικά που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να λειτουργήσει σωστά. Ποια είναι αυτά; Πέρα από την πρωτεΐνη, είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το φυλλικό οξύ, η χολίνη, το ιώδιο, το σελήνιο, η βιταμίνη Α και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Μάλιστα η περιεκτικότητα του αυγού σε χολίνη είναι πολύ σημαντική για τον εγκέφαλο. Η χολίνη βοηθά στην οικοδόμηση των πιο σημαντικών μεμβράνων του εγκεφάλου, ενώ συντελεί και στη βελτίωση της μνήμης.

Δώστε προσοχή: Αυτή η τροφή βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου

Τελικά τα αυγά προκαλούν χοληστερίνη;

Αν και περιέχουν τόσο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον εγκέφαλο, μήπως εντέλει βλάπτουν την καρδιαγγειακή λειτουργία προκαλώντας χοληστερίνη; Η σύνδεση των αυγών με τη χοληστερίνη έχει καταρριφθεί τα τελευταία χρόνια από επιστημονικές μελέτες που ανανεώνονται συνεχώς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που συνέλεξε δεδομένα από 50 διαφορετικές χώρες και δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, όσοι καταναλώνουν 7-8 αυγά την εβδομάδα έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία από όσους καταναλώνουν 1 την εβδομάδα ή λιγότερα.

Πώς να καταναλώσετε τα αυγά

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε τα αυγά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι να φτιάξετε μια ομελέτα ή φριτάτα, με πολλά λαχανικά, που είναι πλούσια σε οξειδωτικά και ευνοούν και αυτά πολλαπλώς τον οργανισμό μας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share