Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έτρωγε σκόρδο καθημερινά αμέσως μετά τη γυμναστική - Όταν δείτε τι του συνέβη θα το κάνετε συνέχεια

Απίστευτο!

1 Δεκεμβρίου 2021 09:35
Έτρωγε σκόρδο καθημερινά αμέσως μετά τη γυμναστική - Όταν δείτε τι του συνέβη θα το κάνετε συνέχεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι μια από τις πιο σημαντικές τροφές στην καθημερινότητά μας και, μάλιστα, μπορεί να αποβεί πολύτιμο για την υγεία μας, όταν το καταναλώνουμε αμέσως μετά τη γυμναστική.

Το σκόρδο είναι μια πανάρχαια τροφή, με το βολβό του να περιέχει μεταξύ άλλων και αντιοξειδωτικά, τα οποία του προσδίδουν ευεργετικές ιδιότητες.

Καταναλώστε σκόρδο είτε με την φυσική του μορφή είτε σε μορφή δισκίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να το τρώτε ωμό, που είναι ο καλύτερος τρόπος, ή ελαφρά μαγειρεμένο, λιωμένο η κομμένο σε φέτες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του η δεν σας ενθουσιάζει η χαρακτηριστική οσμή που αφήνει στο στόμα, ή απορρίπτετε το φρέσκο σκόρδο για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, (κατά προσέγγιση) χωρίς οσμή.

σκόρδο μετά τη γυμναστική

Κάθε πρωί, μετά την πρωινή γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και την καταπίνουμε ολόκληρη. Κατά προτίμηση την μασάμε γιατί με την ανάμειξη του σάλιου γίνονται ενώσεις υπέρ χρήσιμες. Μπορούμε αν επιλέξουμε, να πάρουμε δυο κάψουλες συμπληρώματος σκόρδου.

Αναφορικά με το τι ποσότητα είναι αρκετή, δυο η τρεις σκελίδες σκόρδου ημερησίως είναι αρκετές για να δώσουν στα κύτταρα σας την τονωτική ένεση που θα διαφυλάξει τη νεότητα σας.

9+1 περιπτώσεις που το σκόρδο έχει αποδειχθεί θαυματουργό - Με το 3ο πάθαμε σοκ!

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν συναντάτε το σκόρδο; Μήπως σας έρχεται στο μυαλό η κακή αναπνοή; Ή μήπως τα εκπληκτικά οφέλη του σκόρδου στο σώμα;

Κάθε σκελίδα του σκόρδου είναι μία αποθήκη γεύσης και θεραπευτικών ιδιοτήτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θεραπεία ενάντια σε πολλά θέματα υγείας.

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αλικίνη, το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και κάποιοι λένε πως μπορεί να αποτρέψει και τον καρκίνο. Επίσης έχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Β1,Β2,Β3,Β6, φολικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο.

Οπότε, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια από τα οφέλη του σκόρδου:

Αποτρέπει το κρύωμα

Λόγω των αντιοξειδωτικών, αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βάλτε λίγο σκόρδο στο τσάι σας για μερικά λεπτά πριν το στραγγίσετε. Μπορείτε να βάλετε και μέλι για καλύτερη γεύση.

Μειώνει τα συμπτώματα της ψωρίασης

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα ενός ξεσπάσματος ψωρίασης. Βάλτε λίγο έλαιο σκόρδου στην προβληματική περιοχή.

Ελέγξτε το βάρος σας

Σύμφωνα με έρευνες, μία διατροφή με αρκετό σκόρδο βοηθάει στην μείωση του βάρους.

Για τους μύκητες των ποδιών

Έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό με σκόρδο.

σκόρδο ιδιότητες

Πληγές στα χείλια

Βάλτε λίγο σκόρδο πάνω στο σημείο και θα μειωθεί ο πόνος και το πρήξιμο.

Σταματήστε την τριχόπτωση

Λόγω της αλικίνης, το σκόρδο κάνει θαύματα ενάντια στην τριχόπτωση. Κόψτε μερικές σκελίδες και τρίψτε τις πάνω στο κεφάλι σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έλαιο σκόρδου.

Για μολύνσεις των αυτιών

Έχει πολύ καλές αντιμικροβιακές ιδιότητες λόγω της αλικίνης. Βάλτε ένα κομμάτι σκόρδου στο αυτί σας και βγάλτε το όταν δεν νιώθετε πια άνετα.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό αλλά τα κουνούπια δεν συμπαθούν καθόλου το σκόρδο. Φτιάξτε ένα μίγμα από έλαιο σκόρδου, βαζελίνη και κερί μέλισσας για να φτιάξετε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό.

Καθαρίζει το αίμα

Να καταναλώνετε δύο σκελίδες σκόρδο με ζεστό νερό κάθε πρωί και να πίνετε αρκετό νερό κατά την διάρκεια της μέρας. Τα παράσιτα δεν συμπαθούν το σκόρδο. Φτιάξτε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό με σκόρδο, νερό, ορυκτέλαιο και υγρό σαπούνι.

Ενάντια στην ακμή

Τα αντιοξειδωτικά του σκοτώνουν τα βακτήρια. Τρίψτε μία σκελίδα σκόρδου πάνω στην προβληματική περιοχή για τοπική ανακούφιση

Βγάλτε μία αγκίδα

Βάλτε ένα κομμάτι σκόρδου πάνω από την αγκίδα και καλύψτε το με ταινία. Αυτό το κόλπο κάνει θαύματα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share