Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

7+1 προβλήματα υγείας που δεν είχαμε ιδέα ότι θεραπεύονται με τη «μαγική» κανέλα

Πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε

1 Δεκεμβρίου 2021 09:03
7+1 προβλήματα υγείας που δεν είχαμε ιδέα ότι θεραπεύονται με τη «μαγική» κανέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανέλα: Η κανέλα είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό, με έντονη γεύση και θεραπευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο σε αλμυρές, όσο και γλυκές παρασκευές.

Η οργανική κανέλα διατηρεί τις φαρμακευτικές της ιδιότητες

Για να εκμεταλλευτείτε πλήρως αυτό το μπαχαρικό, θα πρέπει να δοκιμάσετε να βρείτε οργανική κανέλα, καθώς πολλά είδη δε διατηρούν πολλές από τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Προέρχεται από τον φλοιό του δέντρου Κιννάμωμον το γνήσιον.

Η χρήση του ως συστατικό χρονολογείται από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου, όπου θεωρούνταν δώρο αντάξιο των βασιλέων. Σήμερα, χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση και άρωμα σε ροφήματα και γλυκά. Όμως, αποτελεί και τη βάση ορισμένων σπιτικών θεραπειών για την υγεία. Παράλληλα δείτε και πώς θα χάσετε 6 κιλά σε 10 ημέρες με τη βοήθεια της κανέλας.

κανελα υγεία

Θεραπεύει διάφορα προβλήματα υγείας

Χάρη στην υψηλή του συγκέντρωση σε απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, είναι ένας καταπληκτικός τρόπος ν’ αποτρέψετε και να θεραπεύσετε διάφορα προβλήματα υγείας.

Για την ακρίβεια, έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο τοπικά όσο και εσωτερικά.

Βελτιώνει την υγεία του πεπτικού σας

Η κανέλα περιέχει ένα ενεργό συστατικό γνωστό ως σιναμαλδεΰδη. Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της, σας βοηθά να βελτιώσετε την πέψη σας.

Οι αντισπασμωδικές ιδιότητές της όπως και η ικανότητά της να διαλύει τα αέρια του στομάχου ελέγχουν τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως τον πόνο, τη φλεγμονή και την υπερβολική παραγωγή αερίων.

Επίσης, σας προμηθεύει με μικρές ποσότητες ινών και ασβεστίου. Αυτά βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου σας και διευκολύνουν την εξουδετέρωση των χολικών αλάτων και άλλων αποβλήτων.

Προστατεύει την υγεία της καρδιάς σας

Η συντηρητική και συχνή κατανάλωση κανέλας έχει ενδιαφέροντα οφέλη για την υγεία του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

Το μπαχαρικό αυτό, είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια και αντιοξειδωτικά, διευκολύνει τον έλεγχο του επιπέδου της χοληστερίνης και σας βοηθά ν’ αποτρέψετε την υψηλή πίεση.

Όταν τρώτε κανέλα, τα αντιφλεγμονώδη συμπλέγματά της υποστηρίζουν τις διεργασίες αποκατάστασης των ιστών του εντέρου σας και μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος.

Σας βοηθά στην απώλεια βάρους

Η σιναμαλδεΰδη, το ενεργό συστατικό της κανέλας, διεγείρει τον μεταβολισμό σας και υποστηρίζει τις διεργασίες, οι οποίες σας βοηθούν να κάψετε το λίπος. Η κατανάλωση εγχύματος κανέλας προάγει την αποτοξίνωση του αίματός σας. Επιπλέον, βελτιώνει την ικανότητα του σώματός σας να χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη ως πηγή ενέργειας.

Και για να γίνει ακόμη καλύτερη, οι ίνες στην κανέλα σας βοηθούν να νιώσετε πλήρεις. Αυτό μπορεί να είναι και το κλειδί για ν’ αποφύγετε τις παραπανίσιες θερμίδες.

Προλαμβάνει και καταπολεμά τον διαβήτη

Η κινναμωμική τανίνη B1, ένα από τα συμπλέγματα αυτού του μπαχαρικού, διεγείρει τους υποδοχείς ινσουλίνης στο σώμα σας και τους αποτρέπει από το να λειτουργήσουν. Αυτό επιτρέπει στα κύτταρά σας να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά και να χρησιμοποιούν τη γλυκόζη στο σώμα σας.

Προλαμβάνει τη συσσώρευσή της στο αίμα σας. Εξαιτίας αυτού, η κανέλα είναι εξαιρετικό συμπλήρωμα για να αποτρέψετε και να καταπολεμήσετε τον διαβήτη ειδικά αν βρίσκεται στα πρώτα στάδια.

Ενδυναμώνει την υγεία του αναπνευστικού σας

Επιπροσθέτως, τα αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη συμπλέγματα του μπαχαρικού αυτού είναι εκπληκτικά για την προστασία της υγείας του αναπνευστικού σας ενάντια σε αντιγόνα, τα οποία προκαλούν ασθένειες. Το τσάι κανέλας μπορεί να ελέγξει συμπτώματα όπως είναι η συμφόρηση και η υπερβολική παραγωγή φλέματος.

Εν τω μεταξύ, προστατεύει τους ιστούς σας από τις φλεγμονές. Επίσης, χάρη στα αντιοξειδωτικά συμπλέγματα της κανέλας, μπορείτε να αποσυμφορήσετε τα ρουθούνια σας και να σταματήσετε τις αρνητικές επιπτώσεις των ελευθέρων ριζών.

Τρώτε κανέλα γιατί προστατεύει τη νοητική σας υγεία

Μελέτες έχουν δείξει πως η συντηρητική κατανάλωση κανέλας μπορεί να διεγείρει τη λειτουργία του εγκεφάλου σε μεγάλη ηλικία. Αυτό είναι καλό για τη μνήμη σας, την ικανότητα προσοχής σας και την οπτική σας αντίληψη.

Η αρωματική της δύναμη ενδυναμώνει τη νοητική σας υγεία και σας βοηθά να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας όταν εκτελείτε τις καθημερινές σας δουλειές.

Ανακουφίζει από τις κράμπες περιόδου

Αν είστε από τις γυναίκες οι οποίες υποφέρουν από δυνατούς πόνους περιόδου, ίσως παρατηρήσετε κάποια βελτίωση στα συμπτώματά σας όταν δοκιμάσετε να τρώτε κανέλα στη διατροφή σας. Οι αντισπασμωδικές και αναλγητικές τις δυνατότητες καταπραΰνουν τον πόνο χαλαρώνοντας τις μυϊκές συσπάσεις.

Επιπλέον, οι διουρητικές της ιδιότητες καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών και μειώνουν σημαντικά τη φλεγμονή που συμβαίνει κατά την περίοδο.

Καταπολεμά την δυσάρεστη αναπνοή

Τέλος, η αρωματική δύναμη της κανέλας αποτελεί έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο να καταπολεμήσετε τη δυσάρεστη αναπνοή. Πέραν αυτού όμως, οι αντιβακτηριακές της ιδιότητες σας βοηθούν να διατηρήσετε καθαρό το στόμα σας. Και επίσης ν’ αποτρέψετε τις μολύνσεις από βακτήρια και μύκητες. Επιπροσθέτως, η καθαρτική της δύναμη υποστηρίζει την καλή λειτουργία του συκωτιού.

Έτσι σας βοηθά ν’ αποβάλετε τα απόβλητα από το σώμα σας. Να θυμάστε πως παρότι είναι καλή για εσάς, το ιδανικότερο είναι να τρώτε μικρές δόσεις καθημερινά, καθώς η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Τρώτε κανέλα τακτικά, προσθέτοντάς την στις αγαπημένες σας συνταγές ή απολαύστε τη σε ένα τσάι και θα δείτε πόσο καλό κάνει στην ευεξία σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share