Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νερό της βρύσης

Βεβαιώσου ότι ξέρεις τι πίνεις!

30 Νοεμβρίου 2021 18:53
3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νερό της βρύσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φυσικά, το νερό είναι καλό για σένα και την υγεία σου. Αλλά ίσως να μην ξέρεις τι υπάρχει στο νερό της βρύσης. Προτού γεμίσεις το μπουκάλι σου με νερό από τη βρύση αυτά είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις γι΄αυτό.

Γνωρίζεις ότι το νερό είναι καλό για το δέρμα σου και ότι 8 -10 ποτήρια καθημερινά θα σε κρατήσουν όχι μόνο υγιή, αλλά και θα διατηρήσουν ενεργό το μεταβολισμό σου βοηθώντας στην καύση θερμίδων. Και ενώ μπορεί να γεμίζεις το παγούρι σου με νερό της βρύσης αντί να γεμίζεις τους ωκεανούς και τους χώρους υγειονομικής ταφής με πλαστικά μπουκάλια, υπάρχουν ακόμα πολλά περισσότερα που πρέπει να ξέρεις. Το νερό είναι ένα από τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία για την υγεία. Βεβαιώσου ότι ξέρεις τι πίνεις!

νερό της βρύσης

Αυτά είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νερό της βρύσης

  • Ξέρεις τι μπορεί να περιέχει το νερό της βρύσης;

Υπάρχουν ανησυχίες για τα μέταλλα που περιέχονται στο νερό, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος. Κύρια πηγή ρύπανσης από μόλυβδο είναι τα συστήματα διανομής νερού. Το αρσενικό μπορεί να βρεθεί στο νερό από τις συμβατικές καλλιέργειες, από βιομηχανικούς ρύπους και φυτοφάρμακα και βιολογικούς οργανισμούς, όπως η άλγη και τα βακτήρια. Γι’ αυτό οι φορείς κάνουν απολύμανση και χλωρίωση του νερού και προσφέρουν πόσιμο νερό απαλλαγμένο από αυτά. Επίσης, το νερό βρωμίζει, κυρίως από φαρμακευτικά προϊόντα ή προϊόντα προσωπικής φροντίδας που καταλήγουν στα συστήματα ύδρευσης. Ωστόσο τα πραγματικά προβλήματα του πόσιμου νερού είναι το χλώριο και τα ιζήματα που μεταφέρονται στο νερό. Σύμφωνα με πλήθος ερευνών, η κατανάλωση χλωριωμένου νερού θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, καθώς η παρουσία χλωρίου στο νερό που πίνουμε έχει συνδεθεί με πολλές και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις για τον άνθρωπο.

  • Ξέρεις πόσο παλιοί είναι οι σωλήνες νερού του σπιτιού σου;

Μάθε αν χρησιμοποιήθηκαν σωλήνες μολύβδου ή ακόμα και συγκολλητικό υλικό που περιέχει μόλυβδο κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Το νερό που ταξιδεύει μέσα από ένα πεπαλαιωμένο σύστημα ύδρευσης, περιέχει σκουριά και βρωμιά, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο ποτήρι σου μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών. Διάβασε σχετικά: Σε «φουσκώνει» το νερό που πίνεις στην προπόνηση; Τι κάνεις λάθος;

  • Ξέρεις ότι τα φίλτρα νερού μπορούν να σε βοηθήσουν;

Το πόσιμο εμφιαλωμένο νερό δεν είναι ακριβώς η απάντηση στο τι νερό να πίνεις. Αλλά ένα φίλτρο στη βρύση μπορεί να σε βοηθήσει και να σου προσφέρει καθαρό νερό. Η αγορά σήμερα έχει πολλές εταιρείες που πουλούν φίλτρα. Επίλεξε φίλτρο για τις πραγματικές ανάγκες του πόσιμου νερού, δηλαδή για την αφαίρεση της γεύσης και της οσμής του χλωρίου και τη συγκράτηση των ιζημάτων. Αναζήτησε φίλτρα επώνυμα και πιστοποιημένα, όχι απλώς ελεγμένα. Πολλά φίλτρα της αγοράς δηλώνουν «ελεγμένα» σύμφωνα με πρότυπα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πιστοποιηθεί για την ποιότητά τους. Τέλος, εξασφάλισε ότι το φίλτρο νερού θα αντικαθίσταται τη σωστή χρονική στιγμή από εκπαιδευμένο εκπρόσωπο της εταιρίας που πραγματοποίησε την εγκατάστασή του.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share