Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Τεράστια απάτη: Αυτή η κανέλα που σας πουλάνε στα μπαχαροπωλεία καταστρέφει νεφρά και συκώτι!

Μεγάλη προσοχή στο τι αγοράζετε

30 Νοεμβρίου 2021 14:52
Τεράστια απάτη: Αυτή η κανέλα που σας πουλάνε στα μπαχαροπωλεία καταστρέφει νεφρά και συκώτι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κανέλα είναι ένα υλικό με σπουδαίες ευεργετικές ικανότητες για την υγεία μας, αλλά ορισμένες άλλες ποικιλίες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα.

Η κανέλα πράγματι περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης, που είναι ικανή να μας βοηθήσει μέχρι και για την κυτταρίτιδα.

κανέλα  καταστρέφει νεφρά και συκώτι!

Το είδος κανέλας που προκαλεί πρόβλημα υγείας

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία. Και μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις. Να ξέρεις πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα. Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share