Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βάζουμε ελαιόλαδο στη ντομάτα μας

Τον γνωρίζατε;

30 Νοεμβρίου 2021 14:26
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βάζουμε ελαιόλαδο στη ντομάτα μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ελαιόλαδο όπως όλοι μας γνωρίζουμε, αποτελεί μια «υπερτροφή» με υγιεινά λιπαρά που συμβάλλει στην αύξηση της «καλής» χοληστερίνης και στην ταυτόχρονη μείωση της «κακής».

Αλλά γνωρίζατε ότι όταν το ελαιόλαδο συνδυάζεται με την ντομάτα, τότε “εκτοξεύεται” η θετική επίδραση και των δύο στην υγεία μας; Παράλληλα, δείτε εδώ το απόλυτο κόλπο που θα κάνει τις ντομάτες σας να μην χαλάνε.

Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες. Αυτό συνέβη μόνο με το ελαιόλαδο και όχι με άλλα έλαια, όπως το ηλιέλαιο.

Ελαιόλαδο στη ντομάτα

Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να μείνετε πιστοί στους βασικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής αλλά και της ελληνικής κουζίνας, όπου η χωριάτικη σαλάτα, ή και η ντοματοσαλάτα με αγνό ελαιόλαδο κατέχουν περίοπτη θέση.

Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Οι κίνδυνοι για την υγεία!

Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Μεγάλη προσοχή σε αυτό τον λαχταριστό συνδυασμό καθώς παραμονεύουν κίνδυνοι για την υγεία! Από την άλλη οι ντομάτες θεωρούνται “υπερτροφή”. Για να αναδείξουν με έναν ακόμα τρόπο το γιατί, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι τα αγγούρια, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Ποιος είναι ο λόγος;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι μας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λατρεύουμε να τρώμε το φαγητό μας, συνοδευόμενο από μια φρεσκοκομμένη σαλάτα, όπως είναι η αγγουροντομάτα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να σταματήσουμε αυτό τον συνδυασμό.

Κινδυνοι για την υγεια αν τρώτε μαζί αγγούρι, ντομάτα και κρεμμύδι

Συγκεκριμένα, όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα. Έτσι, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τρώμε ντομάτα μαζί με αγγούρι και κρεμμύδια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share