Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Βόμβα» από Moderna: Πολύ λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον!

Δραματική εκτίμηση

30 Νοεμβρίου 2021 09:53
«Βόμβα» από Moderna: Πολύ λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα υπάρχοντα εμβόλια της Moderna για τον κορωνοϊό φαίνεται να είναι πολύ λιγότερα αποτελεσματικά έναντι της νέας μετάλλαξης Όμικρον συγκριτικά με τις άλλες μεταλλάξεις, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Παράλληλα, διαβάστε περισσότερα για τα συμπτώματά της αλλά και τις διαφορές από τις άλλες μεταλλάξεις.

Ο ίδιος μάλιστα, προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν μήνες για να μπορέσουν οι φαρμακευτικές να παρασκευάσουν σε κλίμακα εμβόλια που να επικεντρώνονται στη νέα μετάλλαξη.

Ο Stephane Bancel δήλωσε, μιλώντας στους Financial Times, πως ο υψηλός αριθμός των μεταλλάξεων της Όμικρον στην πρωτεΐνη ακίδα, που χρησιμοποιεί ο ιός για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, και η ταχεία εξάπλωση της συγκεκριμένης παραλλαγής στη Νότια Αφρική, υποδηλώνουν πως τα εμβόλια που υπάρχουν τώρα ίσως χρειαστεί να τροποποιηθούν μέσα στο επόμενο έτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna σημείωσε επίσης, ότι οι περισσότεροι ειδικοί δεν περίμεναν ότι θα υπάρξει ένα στέλεχος με τόσες μεταλλάξεις πριν περάσουν άλλα ένα-δυο χρόνια. Προειδοποίησε δε, ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσουν κάποιοι μήνες πριν ένα εμβόλιο που στοχεύει τη μετάλλαξη Όμικρον να μπορεί να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα.

Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον

«Ολοι οι επιστήμονες με τους οποίους έχω μιλήσει λένε ότι ‘δεν θα είναι καλά τα πράγματα», πρόσθεσε.

«Moderna και Pfizer δεν θα μπορούν να έχουν ένα δισεκατομμύριο δόσεις την επόμενη εβδομάδα. Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Μπορούμε όμως να έχουμε δισεκατομμύρια δόσεις το καλοκαίρι; Και βέβαια», δήλωσε ο ίδιος.

Προσέθεσε, όμως, ότι θα είναι ριψοκίνδυνο να γυρίσει όλη η παραγωγή της Moderna σε ένα εμβόλιο που στοχεύει τη μετάλλαξη Ομικρον, σε μια στιγμή που κυκλοφορούν και άλλες μεταλλάξεις.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share