Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόμβα από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί ενέσιμο διάλυμα

Μεγάλη προσοχή

29 Νοεμβρίου 2021 13:24
Βόμβα από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί ενέσιμο διάλυμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποίησε την απόφασή του να προχωρήσει σε ανάκληση ενός ενέσιμου διαλύματος. Επίσης, πριν λίγες ημέρες είχε ανακαλέσει συμπληρώματα διατροφής!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων γνωστοποιεί την ανάκληση ενέσιμου διαλύματος, διότι σε συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω σκευάσματος διαπιστώθηκαν «διαρροές σε ορισμένα φιαλίδια, γεγονός που οδήγησε σε αμφιβολία ως προς την τήρηση της στειρότητας σε αυτά».

Πρόκειται για το ενέσιμο διάλυμα DOTAREM INJ.SOL 27,932% (W/V) BTx1VIALx10 ML και συγκεκριμένα την παρτίδα 20GD087Α02.

Πρόκειται για σκιαγραφικό μαγνητικής τομογραφίας. Το γαδοτερικό οξύ (gadoteric acid) που περιέχει έχει παραμαγνητικές ιδιότητες που αυξάνουν την αντίθεση στο μαγνητικό συντονισμό.

Ανακαλεί ενέσιμο διάλυμα o ΕΟΦ

Όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση του ΕΟΦ, «η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας GUERBET, FRANCE.

Η εταιρεία οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

ΕΟΦ: Ανάκληση όλων των παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος

Την ανάκληση όλων των παρτίδων (και συγκεκριμένα των αριθμών παρτίδων: 1821, 1919, 2001, 2002, 2003) του φαρμακευτικού προϊόντος «Xomolix INJ.SOL 2,5MG/ML, BTx10 AMP», λόγω δυνητικού κινδύνου παρουσίας σωματιδίων υάλου, αποφάσισε τη Δευτέρα ο ΕΟΦ.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Kyowa Kirin Holdings B.V.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία ΑΝΑΒΙΩΣΙΣ Ι.Κ.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Προσοχή και για σκευάσματα συμπληρωμάτων διατροφής που ενδέχεται να διακινούνται online.

ΕΟΦ: Ανάκληση όλων των παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share