Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

7 + 1 φρούτα που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Για μία κομψή σιλουέτα

27 Νοεμβρίου 2021 17:27
7 + 1 φρούτα που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συχνά αναζητούμε εύκολους τρόπους για να αποκτήσουμε μία ωραία σιλουέτα. Τα φρούτα είναι από αυτές τις τροφές που χαρίζουν στον οργανισμό μας βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και νερό, όλα τους απαραίτητα ώστε να αποβάλλονται αποτελεσματικά οι τοξίνες από το σώμα μας.

Μάλιστα, συμβάλουν σημαντικά στην θωράκιση της υγείας μας, ενώ τα συνιστούν ακόμα και οι ψυχολόγοι. Με την ευκαιρία δες εδώ 3+1 φρούτα που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά.

Μήλα

Όλες οι ποικιλίες μήλου έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και πηκτίνη, μια ουσία που βοηθά πολύ στην αποτοξίνωση και μετριάζει την κακή χοληστερίνη. Είναι διουρητικά, εξαιρετική πηγή ινών και αμινοξέων και σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

 7 + 1 φρούτα που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Φράουλες

Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που σας βοηθούν να αποβάλλετε τις τοξίνες. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι ιδανικό σνακ όταν λαχταράτε κάτι γλυκό.

 7 + 1 φρούτα που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Ακτινίδιο

Περιέχει βιταμίνες C, E και Α, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Πρόκειται, δηλαδή, για ιδανική λύση για όσους κάνουν δίαιτα. Επιπλέον βοηθά στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού χάρη στις φυτικές ίνες.

Παπάγια

Βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες καθώς το 90% της σύνθεσης είναι νερό. Τα οφέλη της οφείλονται στην παρουσία παπαΐνης, ενός ενζύμου που βελτιώνει την πέψη πρωτεϊνών, διατηρεί το μεταβολισμό και ευνοεί την καύση των λιπών. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ.

Αχλάδι

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε νερό και περιέχουν πηκτίνη, ένα συστατικό ιδανικό για την αποτοξίνωση του σώματος. Περιέχουν επίσης κατεχίνες και φλαβονοειδή, δύο αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών και βοηθούν στην εξάλειψη των τοξινών και του λίπους.

Λεμόνι

 7 + 1 φρούτα που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αυξάνει τη λειτουργία του ήπατος και βοηθά στον μεταβολισμό των λιπών.

Ανανάς

Ο ανανάς είναι κατ’ εξοχήν διουρητικό φρούτο που βοηθά στην αποβολή των τοξινών και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, καθώς παρέχει μεγάλη ποσότητα ινών και είναι πολύ χορταστικός. Είναι επίσης ένα φρούτο πλούσιο σε υδατάνθρακες που απορροφώνται αργά, βιταμίνη C και βιταμίνες της ομάδας Β.

Σταφύλια

Το σταφυλάκι είναι ένας καρπός που βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο.

Πηγή: huffingtonpost

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share